Norsk Flygerforbund og Babcock enige om lønnsavtale

Flygerforbundet håper dette kan bidra til å løse luftambulanse-krisen.

Forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund håper lønnsavtalen som ble inngått i natt med Babcock kan bidra til å løse luftambulansekrisen. 

Nyheter

Norsk Flygerforbund melder på sin facebook-side klokken 03.20 i natt at de har blitt enige med Babcock om en tariffavtale for flygere i ambulanseflytjenesten.

- Vi håper at avtalen kan være et viktig bidrag til å løse krisen i luftambulansetjenesten, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund.

- Alle pilotene er sikret fortsatt jobb på samme arbeidssted som de har i dag. Vi har akseptert reduserte lønns- og arbeidsvilkår, og Norsk Flygerforbund har ved å inngå en avtale tatt et betydelig samfunnsansvar for å sikre den livsviktige luftambulansetjenesten, sier Carlsen.Kvaliteten vant

Det var kvaliteten som vant i ambulanseflyanbudet, ikke prisen.

 

Piloter frykter at ambulansefly-krisen forverres

- Enda flere piloter sitter på gjerdet nå og vurderer å bytte jobb

Erfarne piloter i Lufttransport frykter en situasjon der den nye operatøren mangler nok erfarne folk og grunnkompetansen de mener er nødvendig for å drifte ambulansefly-tjenesten.Flere og flere støtter Ann Kristins krav til Bent Høie

– Det går ikke an å sette en hjertepasient fra Brønnøysund som skal ha utblokking på hurtigruta opp til Tromsø, tordner brønnøyværingen.

 

Svensker vant anbudet, luftambulansen får nye fly

Luftambulansetjenesten i Norge får fra 2019 helt nye fly.