Det lokale høyrelaget har blant andre fått med samferdselssjef Odd Steinar Viset fra Nordland fylkeskommune til sitt folkemøte om samferdsel på Sør-Helgeland. Møtet gjennomføres på Kred tirsdag kveld.

Samferdselssjefen vil orientere blant annet om ruteplanlegging, trafikksikkerhet og planer for regionen. Viset svarer også på spørsmål fra salen.

Finanssjef i Torghatten ASA og administrerende direktør i Torghatten Trafikkselskap Stein Andre Herigstad-Olsen deltar også på møtet, og ifølge møteleder Erik Gjemble jobbes det også med å få inn en representant fra transportnæringen.

Sømna-ordfører og regionrådsleder Andrine Solli Oppegaard (AP) kommer for å snakke om samferdselssamarbeidet på Sør-Helgeland, og vil delta i diskusjoner.

Audhild Bang Rande fra Kystriksveien vil orientere om hvilke utfordringer og muligheter reiselivs- og opplevelsesnæringene på Sør-Helgeland har knyttet til samferdsel. Kystriksveien Reiseliv og Helgeland Reiseliv gjennomfører et eget arrangement på Kred tidligere samme kveld for aktører innen reiselivsnæringen.