Norsk Havbrukssenter på Toft har siden sommeren 2013, da Hurtigruten innførte 75 minutters liggetid i Brønnøysund, tatt imot besøksgrupper med hurtigruteturister i sommermånedene.

Utvidet sesong

I år er avtalen blitt utvidet. Tidligere var sesongen for havbrukssenter-besøkene fra 10. juni til 10. august mens i år er sesongen utvidet fra 1. april til 31. oktober.

- Det var Hurtigruten selv som tok initiativ til utvidelsen, de er stadig på jakt etter spennende utflukter, særlig utflukter som går andre tider enn sommeren, forteller daglig leder Marte Laugen til BAnett.

Dette har ført til at havbrukssenteret hittil i år har hatt besøk av rundt 365 personer, mot rundt 60 gjester på samme tid i fjor.

Sommeråpner neste uke

Fredag den 22. juni åpner sommersesongen for fullt i kaféen og visningsanlegget.

Nytt av året er overnattingstilbud i fem rorbuer som ble ferdigstilt i slutten av mai. Servicebygget som ble tatt i bruk sist sommer benyttes både av besøkende med bobil og båter i Norsk Havbrukssenters gjestemarina.

Norsk Havbrukssenter har foretatt flere nyansettelser det siste året. Dette gjelder også visningsselskapet som har hovedfokus på reiseliv og kafévirksomheten som nå har ti medarbeidere, syv faste og tre som er engasjert for sommersesongen.  I tillegg kommer flere guider som står for omvisning på oppdrettsanlegget.

- Det var Hurtigruten selv som tok initiativ til utvidelsen, sier Marte Laugen.