110-sentralen for Nordland melder søndag klokken 14.37 at brannvesenet rykker ut til en gressbrann på Vega. Brannen skal ha oppstått i skogen like ved omsorgsboligene på Gladstad.

Utrykningsleder Olaf Anton Marken fra brannvesenet på Vega forklarer at brannvesenet fikk melding cirka 14.30 og at mannskaper var på plass fem minutter etterpå. Like etter dette var brannen under kontroll, og i 14.40-tiden drev brannvesenet med etterslukking.

- Vi vet ikke hva årsaken er. Dette er en liten gressbrann som fort kunne blitt verre. Jeg er veldig glad for at det er noe fukt i bakken, for det er sterk vind og dette kunne gått skikkelig galt hvis det hadde fått brenne fritt. Det er mange mål med skog ved omsorgsboligene på Gladstad, sier Marken.

I 14.50-tiden melder brannvesenet på Vega at det sannsynligvis er gnister fra en skadet høyspentmast som er årsak. Helgeland Kraft er orientert om hendelsen, som også skal ha medført blinking i lysene hos enkelte husstander på Vega.

Denne høyspentmasten, som står like ved omsorgsboligene på Gladstad, har en skade på det midterste kabelfestet. Brannvesenet tror gnister fra masta kan ha forårsaket brannen. Foto: Ulf Emil Rakvaag