Årsmøtet i Norsk landbruksrådgivning Nordland vedtok tirsdag å samle Nordland, Troms og Finnmark til ett rike. Dermed blir NRL Nordland til NLR Nord Norge.

- Med dagens vedtak får nordnorsk landbruk mulighet til å ta et langt steg fremover.  Målet er å øke produksjonen, lønnsomhetene og rekrutteringen i landbruket, sier daglig leder i nydøpte NLR Nord Norge, Torill Monsen-Abelseth.

To i Brønnøysund

NLR Nord Norge omfatter 38 rådgivere med spisskompetanse innenfor jord og plantekultur, økonomi, bygg, HMS, økologi, klima og kulturlandskap. NLR Nord Norge vil fortsette å ha kontorer og ansatte på jobb i alle tre fylkene de nå dekker.

For Brønnøysunds del vil det si at Tom Okan og Knut Alsaker fortsetter jobben med base i Felleskjøpet-bygget på Salhus.

Ett selskap

Fram til 1.1. 2017 arbeidet de i Helgeland Landbruksrådgivning. Da fusjonerte landbruksrådgivingsenheten i Nordland og Sør-Troms til ett selskap: Norsk Landbruksrådgiving Nordland.

Fra 1.1.18 utvidet NLR Nordland sitt dekningsområde til også å omfatte resten av Troms og Finnmark. Og på årsmøtet denne uken ble det altså vedtatt å endre navn til Norsk Landbruksrådgiving Nord Norge. Dermed er det nå ett selskap som leverer kompetanserådgiving til hele nordnorsk landbruk.

Tom Okan (bildet) er nå rådgiver HMS i Norsk Landbruksrådgivning Nord Norge. Han og kollega Knut Alsaker i Brønønysund er nå en del av en større organisasjon. Foto: Lillemor Hestvik