Ambulansefly-beredskapen i nord svekket av pilotmangel

Nyheter

NRK Nordland melder torsdag at ambulanseflyberedskapen i Nord-Norge har vært svekket den siste måneden. To av ti piloter skal ha vært ute av tjeneste, fordi de har sluttet hos operatøren Lufttransport eller på grunn av sykdom.

– Situasjonen har vært anstrengt i mars. Beredskapen har vært dårligere enn forventet på grunn av mangel på tilgjengelige piloter, sier administrerende direktør Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten til statskanalen.

En av grunnene er at Lufttransport tapte kampen om ny kontrakt i 2019. Dette gjør at piloter har begynt å søke seg bort fra selskapet. Ifølge NRK Nordland har selskapet manglet nær 20 piloter i vinter.Svensker vant anbudet, luftambulansen får nye fly

Luftambulansetjenesten i Norge får fra 2019 helt nye fly.