Ap stuper ned til historisk bunnotering i NRK-måling

Fra desember til januar faller partiet med 5,7 prosentpoeng.

Jonas Gahr Støre på Bodø lufthavn under valgkampen 2017. Støre og Arbeiderpartiet er rammet av en politisk krise i form av Giske-saken, som nok har bidratt til partiets rekordlave oppslutning på 20,1 prosent i NRKs januarmåling.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

Ifølge NRK oppnår Arbeiderpartiet bare historisk lave 20,1 prosent i januarmålingen, mens tallet for desember var 25,8 prosent. Det er også 7,3 prosentpoeng lavere enn det historisk dårlige valgresultatet fra stortingsvalget.

På samme tid oppnår Høyre 28,7 prosent, opp 1,9 prosentpoeng, og er landets klart største parti i denne målingen. Regjeringspartner Frp går også frem, men bare 0,2 prosentpoeng til 14,9 prosent.

I tillegg til Høyre er vinnerne i NRKs januarmåling Rødt (+1,2 prosentpoeng), SV (+1,2 prosentpoeng), og Senterpartiet (+1,0 prosentpoeng). Krf står på stedet hvil med 4,6 prosent, mens MDG faller 0,2 prosentpoeng til 2,7 prosent og Venstre faller 0,3 prosentpoeng til 3,6 prosent.

Andre partier går frem 0,8 prosentpoeng til 2,0 prosent.