Dette bildet ga BA-journalist fotopris

Simon Aldra er nettsjef og journalist i Brønnøysunds Avis - og fotoentusiast.  Foto: Bård Pedersen

Nyheter

I helga arrangeres Nord-Norges største mediekonferanse Svarte natta i Tromsø, og lørdag kveld ble Svarte Natta-prisene delt ut. Fotoprisen gikk til Brønnøysunds Avis´Simon Aldra for hans "Ferjedåp på Helgeland", et bilde fra da "Hornstind" ble døpt i friskt vær i august.

Ifølge Medier24 var juryens begrunnelse slik:

"Hovedprisen går til et hverdagsfotografi med snert. Det er et bilde vi kjenner oss igjen i. Vi vet hvor vi bor, og været kan være så som så. Bildet er rent ut malabarisk, og fotografen har selv måttet utholde skjitvær for å få ta det. Alle personene på bildet prøver på beste måte å holde maska, mens værgudene jobber mot dem. 

Juryen vil berømme en fotograf som har løftet hverdagsjobbinga i en lokalavis til noe ekstra, og gir med glede prisen til Simon Aldra, Brønnøysunds Avis, for fotografiet Ferjedåp på Helgeland."

- Jeg lyver om jeg ikke sier at dette var litt stas, kommenterer Simon Aldra på facebook.

Når han får summet seg litt, kommer han med følgende kommentar til egen avis.

- Sjokket har gitt seg nå. Jeg er veldig glad, og syns det er en ære. Dette er en landsdel der det arbeider mange dyktige fotografer, som har flusst av gode situasjoner å fotografere. Jeg syns også at juryens begrunnelse er veldig oppmuntrende.