I august i fjor ble det markert at Sømna var blitt en MOT-kommune. Nå tar kommunen et steg til,  som deltaker i MOT sitt nye tilleggsprogram: "Skolen som samfunnsbygger".

Samling for rektorer

Denne uken har Rolf Arve Wold, rektor på Vik skole, deltatt påoppstartssamling for "Skolen som samfunnsbygger" på MOT-camp iTrondheim sammen med rektorer fra hele landet. I løpet av dissedagene har lederne blitt bedre kjent med MOT og hvordan MOT tenker.

-  Skolen som samfunnsbyggerbidrar med et universalverktøy som kan brukes både mot barn,ungdommer, lærere, foreldre og ledere. Det bidrar til at vi blirbedre på å se hverandre og skape kulturer der alle er inkludert.Målet er fellesforstått ansvarlighet, sier prosjektleder Bjørg-Elin Moen i MOT i en pressemelding fra organisasjonen.

Bratseth-foredrag

En avforedragsholderne på MOT-camp var styreleder i MOT og tidligerelandslagskaptein, Rune Bratseth. I sitt foredrag trakk han fremegne erfaringer fra ledelse, og la heller ikke skjul på at han harstor tro på MOTs nye tilleggsprogram:

- Jeg tror på "Skolen somsamfunnsbygger" fordi på skolen er alle innom og der former en defremtidige samfunnsborgerne. Det er arenaen hvor muligheten erstørst for å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle, sier Bratseth.