Kveldens episode av NRK Brennpunkt handler om lakseoppdrett og har fått navnet "Lakseeventyret". Statskanalens gravejournalister har blant annet intervjuet rekefisker Tor Inge Larsen fra Brønnøysund. Fiskeren har flere ganger uttalt at han opplever en dramatisk nedgang i rekebestanden i områder der det drives oppdrett.

– I utgangspunktet var dette etter min oppfatning en straffbar handling som rammes av forurensningsloven. Men det gjøres åpenlyst av mange aktører i oppdrettsnæringen og fagmyndighetene er klar over det. Det var derfor ikke hensiktsmessig å anvende foretaksstraff og saken ble av denne grunn henlagt, sier politiadvokat Amund Sand ved Trøndelag politidistrikt til NRK.

Sand understreker at hvis fagmyndighetene hadde gitt tydelige signaler på at slike utslipp er skadelige og straffbare, så ville hans vurdering av straffbarheten blitt en annen.

– Dette skjønner jeg ingenting av, sier Tor Inge Larsen.

Marine Harvest-direktør Alf-Helge Aarskog mener både Marine Harvest og Rostein AS har sitt på det tørre, siden saken ble henlagt. Brønnbåtselskapet har klaget på måten saken er henlagt på, fordi de mener saken burde vært henlagt som "intet straffbart forhold". Klagen skal ifølge NRK behandles av statsadvokaten i Trøndelag.