Restauranten på Ylvingen er godt kjent i hele landet etter NRK-serien med samme navn.

Nå er det Mario Ortega Quiroga (29) fra Malaga i Spania som tar over driften - og etter hvert hele konseptet.

– Jeg skal drive i sommer. Etter sommeren skal jeg kjøpe halvparten av aksjene, og på sikt alle aksjene, sier den engasjerte spanske kokken til BAnett.

Åpner pinsehelga

Første åpningsdag er etter planen i mai, under pinsehelga 14-16. mai, og så langt virker det som om den lille familien fra Brønnøysund blir godt tatt i mot.

– Jeg har fått veldig god respons. Mange har kommentert og likt nyheten etter at jeg postet på Facebook, jeg håper bare at like mange tar seg tid til å komme innom i sommer, ler han.

Eierne av konseptet har ifølge Quiroga også vært positive.

– De har lyst til at jeg skal ta over, sier han.

Spansk vri

Menyen kommer til å få en spansk vri.

– Absolutt. Satser på spanske smaker, blant annet i form av tapas. Menyen vil ha en spansk vri, med norske råvarer, slår han fast.

Det vil nok også bli litt nordafrikanske smaker, siden han har funnet en kokk som kan hjelpe ham på kjøkkenet i Brønnøysund. Han heter Mohamed el Harzaoui, og er fra Marokko.

– Marokko og Spania har mye til felles kulinarisk.

Midt i matfatet

Han elsker sjømat, og derfor er Ylvingen midt i blinken.

– Det er nesten bare å plukke. Sjømat og skalldyr vil ha en sentral plass på menyen. Tonnevis av skjell i fjæra, sier han.

Han håper å kunne introdusere folk for en del lokale råvarer fra havet som de vanligvis ikke spiser.

– Så blir også menyen tilpasset slik at den også passer folk som har litt dårlig tid, forsikrer han.

Tilfeldig

Han er nesten født på kjøkkenet, med en far som har drevet fem forskjellige restauranter, og en hel familie som jobber med mat. Selv har han arbeidet som kokk flere steder i Spania.

Men hvorfor Ylvingen?

– Det var helt tilfeldig, jeg har hatt lyst til å drive noe i to-tre år, men har ikke hatt råd. Har hatt lyst siden jeg kom til Norge.

– Det var mannen til svigermor som sa at det var ledig, og at noen kunne tatt utfordringen. Da kontaktet jeg William Pettersen, som er broren til mannen til svigermor, forklarer han.

Med hjelp fra kokkelauget til markedsføring, og velsingelse og hjelp fra Pettersen og Stig Angel, håper han nå å finne et nytt hjem på Ylvingen med samboeren, sønnen og den nyfødte datteren.