Idol-eventyret endte i semien også denne gang for Ken Andre Karlsen.

Mamma Kristin Johnsen gratulerte sønnen med innsatsen sammen med heiagjengen som hadde tatt turen til Oslo.

- Ken var skikkelig god, og jeg takker så for all støtte og ikke minst for at dere har vært så snill å stemme. Vi er selvfølgelig skikkelig skuffet, og mener han hadde fortjent å gå videre, men det er ikke så mye å gjøre med. Ken er like flink som han alltid har vært, siier hun.

Kompis Sander Fagerland Sandøy mener også Ken Andre fortjente å gå videre.

- Fantastisk bra innsats, nok til å gå videre, spør du meg. Men det gikk ikke veien dessverre. Det er en tøff konkurranse, sier Sandøy.

Pappa Taiwo Karlsen er også stolt.

- Det gikk desverre ikke hele veien inn, men jeg har fortsatt en god følelse, Ken. Gratulerer med fantastisk innsats, sier han.

Farmor Greta Karlsen er også full av lovord.

- Jeg synes Ken gjorde en strålende innsats. Lei meg på hans vegne at han ikke gikk videre, men kanskje går det flere - og andre tog, sier hun.

Takker for støtten

Hovedpersonen selv er takknemelig for alle som har stemt på ham. Dette var 22-åringens andre semifinale.

- Deja vu, er det ikke det man sier? Jeg føler at jeg har sagt det her før en gang. Men jeg vil bare få takke alle som nok en gang tok seg råd til å stemme på meg. Det verste er ikke å ryke ut, før Norah og Torine var helt rå! Det verste er at jeg føler jeg skylder dere uendelig masse for at dere nok en gang har tatt dere råd til å stemme på meg. Jeg kan ikke forklare med ord hvor takknemmelig jeg er for alle som har stemt og engasjert seg. Dere er rett og slett helt fantastiske. Så hadde jeg venner og familie i salen som har tatt turen nedover til hovedstaden, det setter jeg utrolig stor pris på. Det eneste jeg kan gi dere tibake nå er knallhard jobbing med musikken. Dere skal få slippe å se meg på Idol flere ganger i hvertfall. Men jeg håper dere blir å se meg på en scene en gang i framtiden, skriver Ken Andre Karlsen på Facebook.

Her kan du se Ken Andres semifinaleopptreden.

Fikk dommerskryt

Dommerne likte det de så og hørte av Ken Andre.Ken Andre Karlsen fikk strålende tilbakemlding av juryleder Gunnar Greve etter å sunget John Legends "All of me" i kveldens direktesendte Idol-semifinale.

– Du nailet det i dag. Det var ikke innertier, men ganske close. Jeg er overbevist om at det er mange tenåringsjenter som sitter med senebetennelse i tastefingrene nå, sa Greve.

- Så glad for at du slapper av

Ina Wroldsen og Sandeep Singh likte at han tok tidligere tilbakemdlinger til følge.

– Jeg har vært veldig på deg og biir så glad av å se at du slappper av. For da vet jeg at den fine stemmen holder lenger. I dag overrasket du meg. Det tror jeg kanskje at du kan fortsette å gjøre en stund fremover. Det var veldig bra, sa hun.

- Du har hele tiden hatt et boyband-potensiale. Jeg har ment at du synger for mye fra halsen og at du anspenner deg. Jeg blir så glad når jeg ser at du slapper av å klarer å synge fra kroppen. Sangen handler om at han elsker kona med hele sin kropp. Dette var dødsbra, du slapper av og synger fra kroppen, sa Sandeep.

Øyvind "Vinni" Skauvik var den av dommerne som ble minst imponert.

- Du utforrdre ikke deg selv så mye, men gjør det du er god på, og du gjør det bra. Godt jobba, bedømte han.

På spørsmål fra programleder Bailey Markus Bailey om hvordan det var å stå på scenen i sin andre semifinale, svarte brønnøyværingen:

- Det var dobbelt så gøy. Jeg storkoste meg.

Spent semifinalist

To timer før sending snakket BAnett med en spent semifinalist.

- Vi har nettopp hatt generalprøve og jeg kjenner at det begynnner å krible i magen. Jeg er spent, men føler samtidig at jeg er i rute og megaklar til å komme til finalen, sier han.

Dette er den tredje av fem semifinaler. Hver semifinale har åtte deltakere. To fra hver sending går til finalen. Dommerne velger den ene finalisten og seerne stemmer fram den andre.

- Nå er det middag med hele gjengen og så bærer det på scenen. Jeg skal synge som nummer tre, forteller han.

Har valgt en ballade

Brønnøyæringen legger rockeren på hylla og ønsker å vise en annen side av seg selv i jakten på en finaleplass.

– Jeg skal synge «All of me» av John Legend. Det er en fin låt som de fleste kjenner og som gjør at jeg får vist fram mer følelser i stemmen.

Med låtvalget tar han hensyn til tilbakemeldingene fra dommerne.

– De har bedt meg om å finne roen og ikke anstrenge meg. Så jeg kunne ikke fortsette å synge «rock 'n' roll fiskeboll», for da ser jeg jo til tider ut som jeg er i ferd med å eksplodere, sier 22-åringen og ler.

Farmor er på plass

En delegasjon med farmor fra Vevelstad, mamma og lillesøster fra Velfjord i spissen samt venner og kjente er på plass i Oslo for å heie ham fram til finalen.

Til sammen 15 slektninger og venner kommer. Det blir stas med egen heiagjeng. Jeg gleder meg enormt, sier han.

Farmor er klar.

- Jeg har ladet opp telefonen og er klar til å stemme, sier Greta Karlsen.

Opptredenene legges ut forløpende på TV2.no i løpet av sendingen.

- Jeg tror ikke jeg er dommernes favoritt. Så jeg må gå «all in» for å sjarmere seerne.Nå er det opp til meg selv å levere på scenen. Men jeg trenger så sårt deres hjelp. Om dere liker opptredenen min i kveld, ber jeg pent på mine knær om at dere stemmer på meg. Jeg har så vanvittig lyst til å kom meg til topp 10. Så om dere tar dere tid og råd til å stemme, elsker jeg dere for alltid, sier Ken Andre Karlsen.