Så er den slutt, og for en Rootsfestival det har vært. Det er blitt en gjenganger, men det har faktisk nok en gang vært tidenes festival. At det var publikumsrekord, visste vi på forhånd. Det er i seg selv et tegn på at festivalen har et godt rennommé og har truffet med bookingen. Rootsen er ikke alltid først med det siste, men dyrker sin egenart som en festival for gammel og ung, med skarpt øye for klassikerband fra tidligere år. Festivalen har også i alle år tatt seg godt av det lokale musikkmiljøet, som i år viste at de kunne fylle en hel onsdagskveld og flere andre stunder med kvalitetsmusikk.

Tallene viser at festivalen nå trekker til seg musikkinteresserte fra hele Midt-Norge og Nordland. Flere ganger så vi at festivalen har et musikkinteressert publikum som vet å verdsette god musikk og gjerne synger med. Dette bekreftes av politirapportene i helgen, som viser at det er minimalt med bråk.

Båthavna, serveringsstedene og hotellene var fullstappet i flere dager. Regionen har mye å takke ildsjelene i Rootsen for, og det er gledelig å se at festivalen stadig legger nye alen til sin vekst. Brønnøysund har nok en gang virkelig satt seg på kartet som arrangør- og musikkby, med en festival som springer ut fra det beste i musikkmiljøet og dugnadsåden lokalt. Som Bautastein sang: «Pust ut». Dette var bra!

Matti Riesto

Matti Riesto