Vi i brønnøyrussen 2023 har som mange før oss meldt oss frivillig til å aksjonere for årets krafttak mot kreft aksjon. Pengene samlet inn fra årets aksjon går til å hjelpe folk som har kreft med spredning.

For folk i Norge er statistikken for personer med kreftdiagnose at tre av fire overlever. Men for alle som diagnosers med kreft er det alltid en frykt for at det kan være kreft for spredning. Også kreft med spredning kan overleves, men noen ganger er alt en trenger litt mer tid. Får en høre at kreftdiagnosen en har er uhelbredelig, er det fortsatt ikke nødvendigvis håpløst. Uhelbredelig betyr bare at vi ikke har behandling for den type kreft akkurat nå, men allerede til sommeren eller til neste år kan dette være endret. Dette er hvorfor for noen kan litt mer tid bety absolutt alt, og det er dette penger til årets aksjon går mot. Mer om årets aksjon kan leses på kreftforeningens nettside.

Brønnøyrussen og andre ved Brønnøysund videregåendeskole tar ut til byen for å samle inn penger fra enhver som er villig til å støtte saken søndag 19.03.2023. Alle pengene samlet inn vil gå rett til aksjonen, og vi håper å se dere denne dagen. Årets aksjon vill ikke bli gjort med bøssebærere, men heller med en aksjon over vipps. Hvis du har lyst til å bidra til årets aksjon, kan du allerede sende akkurat den mengden du vil til vipps nummeret 471006 Alle bidrag blir tatt vel imot.

Med vennlig hilsen

Oliver Sund

Russepresident i Brønnøyrussen 2023