Høyre foreslår i sitt alternative revidert nasjonalbudsjett å fjerne tilbudet om gratis ferge. Dette føyer seg inn i en lang rekke der det verken er vilje eller interesse i å satse på Helgeland.

I Høyres alternative reviderte nasjonalbudsjett velger Høyre å kutte 100 millioner i tilbudet om gratis ferge. Hadde Høyre styrt ville ordningen blitt skrotet og vi har igjen måttet betale full pris på fergene våre. Dette sier noe om Høyres ambisjonsnivå for Helgeland og landsdelen vår. Det er ikke tilfeldig at når høyresiden velger å kutte så velger de å kutte i nord.

Et av de store valgløftene til denne regjeringen var billigere ferge for øysamfunnene våre, vi som er avhengig av ferga for jobb, lege, sykehus, besøke familie og komme seg rundt. Det handler om helt basale ting som å kunne gå på skole og få helsehjelpen du trenger. For Arbeiderpartiet er det en kjerneverdi at det skal være like lett og godt å by i byen som på bygda. Slagordet vårt fra 1933 står seg like godt i dag som det gjorde den gang «by og land hand i hand».

Under stortingsvalgkampen kunne NRK fortelle om pendlere fra Herøy som brukte mellom 40.000 og 50.000 kroner i året på ferge. Dette er mye penger og det er ekstra belastende i denne dyrtiden vi er i nå. Mange fergestrekninger har allerede fått halv pris eller blitt gratis og fra 16 august vil ferga til Herøy bli gratis. Dette er et resultat av at Arbeiderparti og Senterparti-regjeringen prioriterer kysten og Helgeland. Vi syns det er trist at Høyre ikke ser verdien av denne satsingen, men vi skal jobbe beinhardt for å forsvare fergene våre og styrke kysten.

Vi har tydelige ambisjoner for Helgeland og Nordland, vi skal sette folk i stand til å skape gode liv uansett hvor du velger å bosette deg. Vi aksepterer ikke at Høyre bruker kysten som en salderingspost for å få budsjettene sine til å gå opp.

Geir Waage (Rana)

Hanne Davidsen (Nesna)

Rune Krutå (Vefsn)

Andre Møller (Vega)

Elbjørg Larsen (Herøy)

John-Erik Johansen (Dønna)

Trond Vegard Sletten (Træna)

Tarjei Østrem (Lurøy)

Ole-Gerhard Rinø (Alstadhaug)

Andrine Solli Oppegård (Sømna)

Siv Therese Aglen (Brønnøy)