Foruten å arrangere Rootsfestivalen og Oktoberfest støtter Kulturcompagniet også lokal kultur. Tidligere har de blant annet bidratt til innspillinger av Publiners og Børje Aasen. Fredag ettermiddag ga de Fata Morgana 15.000 kroner i støtte til innspillingen av deres debutalbum.

- Vi synes det er veldig artig at lokale band eksponerer seg, sier Kulturcompagniet-leder Torstein Moe, som også framhevet bandets konsert under Oktoberfest i Brønnøy.

Brukes på Sørneset

Bandet setter stor pris for støtten til å komme i mål med plateinnspillingen.

- Dette går til videre arbeid, forsikrer de.

- Rett til Trond-Viggo, smiler Andre Rottem, med henvisning til produsent og studiodriver Trond-Viggo Solås.

Bandet har tolv låter på repertoaret. Planen er å ha ti av dem på debutplata, og fire av dem er så langt innspilt i Solås' studio på Sørneset.

Julerock

Sjekken ble overrakt i de samme lokalene hvor Fata Morgana lørdag ettermiddag skal utgjøre brorparten av bandet Julebyen. Sammen med Sindre Lefstad Kvam, Geir Allan Reitan og Katarina Benjaminsen skal de spille både julesanger og rocknroll.

- Det blir julerock. Klassikere og ukjent. Dance With A Stranger, "A kind of christmas card", men også "Silent night", forteller Are Bendiksen og Vegard Benjaminsen.

Julebyen spiller også på Kred lørdag kveld, før kvelden avsluttes med ren Fata Morgana-konsert, bandets andre.

Julemarked

Julerock-konsertene er en del av Jul i Brønnøy, som Komp event kaller sitt julekonsept. Som en del av dette blir det også julemarked utenfor Lokalmatbutikken lørdag.

- Målet er å løfte fram produsentene som ikke har egne lokaler. Det blir salg av både juletre, mat og andre hjemmelagde produkter. Med telt og lys vil vi skape julestemning, sier Stein Brekk fra Komp event.