Festivalsjef Torstein Moe har grunn til å gni seg i hendene. Onsdag økte omsetningen med 40-50 prosent i forhold til i fjor. Torsdag er den beste dagen noen sinne for festivalen.

- I går hadde vi den største salgsdagen i historien til festivalen og vi banket inn anselige summer. Dette er vi selvfølgelig veldig fornøyde med og dette gir oss styrke til å kunne satse mer, sier Moe.

Nesten tom for mynter

Nøyaktig hvor mange som var på Rootsfestivalen etter at konsertene på hovedscenen startet, har ikke Moe tallfestet. Men det er solgt 2800 billetter og med gjester og sponsorer tror han det var godt over 3000 i publikum.

- Har dere støtt på noen utfordringer så langt?

- Selvfølgelig har det vært noe småtteri, men ingenting det har vært noe problem å løse opp i. Vi holdt på å gå tom for festivalmynter i går, men vi har bonger vi kan benytte om det skulle skje. Vi har alltid en løsning, bedyrer Moe.

Han skryter av velviljen lokalt næringsliv viser til å hjelpe til når utfordringer oppstår. Om de skulle være behov for leie av lift eller kran så stiller de opp.

Vi er veldig fornøyde med både de frivillige og publikummet vårt. Dette er en møteplass for flere generasjoner og det tror jeg virker stabiliserende, sier han.

Kø i inngangen

- Har dere hatt noen utfordringer når det gjelder kødannelser når folk skal inn på konsertområdet på kveldstid?

- Man skal ikke være rakettforsker for å forstå at når så mange skal inn på samme tid vil dette ta lang tid. Vi har stilt opp i tre dager på Havnesenteret for å få folk til å ta på båndet som viser at man har festivalpass. Utfordringen vet vi alltid kommer på torsdag ettermiddag når alle skal inn. Hadde folk vært der før vi åpnet ville det gått fort. At det blir kø rett før en konsert begynner er ikke rart, sier Moe.

Samtidig oppfordrer han festivalfolket å være ute i god tid. Det er også leid inn et vaktselskap som skal kontrollere at folk ikke har med seg uregelmessige ting.