Sommerfesten 2016 nærmer seg med stormskritt, det er fjerde året det arrangeres sommerfest på Horn.

«Game of Tronds»

– Det blir en stilkonkurranse med oppkutting av grønnsaker, sier Trond Horn, som til daglig er lærer i mat og helse på Salhus skole.

Restene etter konkurransen skal de ha i bacalao-gryta, til felles bespisning på Sommerfesten.

– Siden jeg heter Trond tenkte vi å kalle det «Game of Tronds», ler Horn med referanse til den populære TV-serien på HBO.

Musikalsk maraton

I tillegg til dette blir det som vanlig mye musikk.

– Det er også en musikalsk maraton med 19 artister på 12 timer. Alt fra gammeldans til relativt hard rock and roll. Aldersspredning på artistene er fra 14-80 år. Dessuten har vi, sett mot festivaler ellers i Norge, sannsynligvis en av de høyeste kvinneandelene. Vi har ikke regnet på det, men omentrent halvparten artistene har kvinnelig frontfigur.

Det er meningen at Sommerfesten skal være for familier.

– Vi innbiller oss at dette skal være et familiearrangement. Dessuten skal vi ha klatring oppe i berget her, det små unger, og opp til tenåringer får prøve seg på. Dette organiseres av klatreklubben i Brønnøysund.

Spleiselaget

Arrangørene kaller det selv «Nord-Norges største spleiselag».

– Dette er et spleiselag. Har ikke inngangspenger, men vi har ei spleisetønne der folk kan legge igjen etter egen evne.

Folk tar med egen mat, som blir satt ut for felles bespisning. Det er viktig for spleiselaget at folk bidrar til matbordet, mener Horn.

– Nytt i år er at alle som bidrar til spleiselaget får et eget klistremerke der det står «jeg har spleisa» eller «jeg har metta», forteller han.

Til tross for at de er en «traust bygdegjeng» har de også en nyskapning.

Vi er første festivalen i Brønnøy som har skaffet oss vipps, ler han.