Mandag kommer Nordland teater til Brønnøysund med sin oppsetning av Anton Tsjekhovs "Tre søstre". Det er et av de store, klassiske teaterstykkene, og i Nordland Teaters versjon spiller Ellen Birgitte Winther, Liv Bernhoft Osa og Nina Ellen Ødegård.

Lenger til Moskva

Søstrene Olga, Masja og Irina bor i et ærverdig hus på landet sammen med broren Andreij som skal bli professor. Søstrene vil bort derfra, de vil tilbake til storbyen. De vil til Moskva. Når  oberstløytnant Versjinin dukker opp så forandrer alt seg. Han kommer fra Moskva, og Masja blir forelsket.

Tre søstre skildrer den russiske overklassen følelse av meningsløshet i en verden som endres, og hvor privilegiene deres er truet. Med humor og sårbarhet beskriver Tsjekhov disse menneskene med stor innsikt og kjærlighet, og viser frem all deres dårskap. Søstrene evner ikke å leve livet der de er, men ønsker seg alltid videre. Til et annet sted. Et sted hvor de vil få det bedre.

Nyansert spill

VGs anmelder ga stykket en firer på terningen.

"De tre søstrene formidler sine ulike sider og felles drømmer med samstemt musikalitet hvor skjørt og sårbart livet er. Forestillingen har lag av dempede undertoner, men fremstår i blant som litt ujevn og gjentagende.", mente Borghild Mjaaland, som framhever det gode skuespillet til de tre hovedrolleinnehavnerne.

"Gjennom nyansert spill tar trioen Osa, Winther og Ødegård oss gjennom søstrenes varierte følelsesregister. Osa har fine nyanser av komikk og tragedie i beskrivelsen av storesøster Olgas slit og strevsomhet. Winther er glødende, temperamentsfull og sarkastisk som den ulykkelige gifte mellomsøster Masja, mens Ødegård varierer mellom ungdommelig leken optimisme og etterhvert en stillferdig vemodig selvinnsikt som den yngste søster Irina."

Også anmelderen til Rana Blad, som ga femmer,  framhevet de gode skuespillerprestasjonene.

"I Tre Søstre har vi noen av Norges beste skuespillere på scenen, noe de viser gjennom hele stykket".