Det meldes i en pressemelding. Det blir kulturelle innslag fra lokale elever med ny og gammel musikk samt en kunstutstilling av kulturskoleelever. I tillegg blir det loddsalg og salg av pølser, kaffe og kaker.

Gevinster er gitt av lokale bedrifter og kunstnere.

– All inntekt vil uavkortet gå til «Drømmeflyet», en veldedig organisasjon som består av Widerøe-ansatte som gir kreftsyke barn med familie og søsken et gledesopphold, heter det i pressemeldingen fra arrangørene, Innsats for andre-gruppen ved Vik skole.

Dette startet opp i Bodø for ti år siden. En Sigrid var alvorlig syk og hadde et ønske om å få se løvene i dyreparken i Kristiansand.

– På grunn av avansert behandling kunne ikke familien booke faste billetter og full flex ble for dyrt. Ingen av flyselskapene ville gi dem fleksible billetter billig – så vi, de ansatte i Widerøe, tok saken i egne hender og fløy Sigrid og 50 andre syke barn, søsken og foreldre til Kristiansand, skriver initiativtakerne bak «Drømmeflyet» på et nettforumet Flyprat.

Tanken er å gi hele familien til noen med en vanskelig livssituasjon en drømmedag.

– Sigrid måtte til slutt gi opp kampen mot kreften, men fikk sitt ønske oppfylt da hun møtte løvene. Drømmeflyet er navnet på en årlig begivenhet arrangert av frivillige ansatte. Hvert år er det en ny base som er ansvarlig. Tidligere har vi flydd til blant annet Mummiland i Finland, Legoland i Billund, Kongeparken i Stavanger og nevnte Dyreparken i Kristiansand. I tillegg til å fly kreftsyke barn og deres familier, ønsker vi også å bidra til en opplevelse for familier fra barne- og ungdomsavdelinger i regionen, heter det.

Nå følger også ansatte i Vy opp med «Drømmetoget».

– Vi håper selvfølgelig at flest mulig tar seg tid til å stikke innom for en hyggelig lørdag, skriver Innsats for andre-gruppen.