Inviterer til gratiskino

Ensom fisker "Øyvære" handler om fisker Torbjørn (nr. 2 f.h., spilt av Magne Olav Aarsand Brevik), og hans avgjørelse om å bli igjen i fiskeværet alene. Her fra innspillingen, f.v.: Teknisk assistent Esben Pettersen, filmfotograf Magne Håheim, "Anna" (Grete Johansen), sønnen "Olav" (Oskar Bjørnæs) og manusfatter/regissør Truls Toftnes. 

Kultur

På fredag viser Brønnøy kino kortfilmen "Øyvære" fra Sør-Gjæslingan ved Rørvik, og publikum inviteres til gratis visning av filmen om en enslig fisker.


Bindaling i hovedrollen

"Vi følger en ensom sjel som bor alene på et fiskevær i hans hverdag. Denne dagen får han et brev som vil endre livet til Torbjørn, filmens

hovedkarakter. Hans kone er død, og Torbjørn begynner å angre på et valg han gjorde for mange år siden," er produsent Magne Håheims beskrivelse av filmen.

Filmen har Håheim skrevet sammen med regissør Truls Toftnes. Med seg på laget har de blant annet med skuespiller Magne Olav Brevik Aarsand.

Håheim, som er filmfotograf og produsent, var i 2012 med nominert til "Folkets Amanda med spillefilmen ”Harde Strenger.”


Vil på NRK

"Øyvære" har premiere på onsdag i Rørvik.

– Etter premieren skal vi jobbe for å få den vist på kortfilmfestivaler rundt omkring i landet. Vi har også hatt kontakt med NRK. Vi mener formatet er helt riktig for statskanalen. Det ferdige produktet blir på om lag en halv time, sa Håheim til Brønnøysunds Avis i november.