Frossen korfestival

Men været snur i natt

"Så lenge vi har vin, så lenge dansen går er vi glade," sang Skogn damekor i kuling og regn.

Det var ikke det store publikummet på korfestivalen i dag  Foto: Miriam Sandum Næss

Barbro og Erik Tannæs-Fjell mener været ikke er en hindring 

Festivalsjef Eirik Kristiansen er positiv selv om været har lagt til noen utfordringer 

Per Borgar Rosset og Pål Flak synes festivalen er topp, men ønsker seg litt bedre vær 

Konsert

Flott korsang ble møtt med skikkelig grisevær i dag. Det var få som valgte å ta turen ut i gatene for å få med seg korene. Festivalsjef Eirik Kristiansen melder også om flere kor som har meldt avbud.

– Været er en utfordring. Til nå er det tre kor som har opptrådt, og en to-tre kor som har sagt de ikke vil synge på grunn av at det er for kaldt og at det er et lite publikum, sier Kristiansen klokken 12.30 i dag.


Fornøyd publikum

Namsos sangforening var et av korene som trosset været og ga de frammøtte sang i det kalde været.

– Vi kunne ha tenkt oss litt bedre vær, det var litt kald vind. Publikum så imidlertid ut som de var fornøyd, og de klappet, sier Per Borgar Rosset og Pål Flak i koret

Blant publikum var Barbro og Erik Tannæs-Fjell fra Kristiansand.

– Vi er egentlig på sykkeltur langs øyene. Vi bare stoppet innom her på vei til hotellet. De synger kjempefint og det er gøy å se på, sier ekteparet som mener  været ikke er en hindring.


Bedre vær i vente

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge kan komme med oppløftende nyheter for værsyke sørhelgelendinger.

– Vinden vil minke i løpet av kvelden og natta. I morgen tidlig vil det stort sett bli bris på hele Helgeland. Men det ser ut som det vil komme litt nedbør i morgen også, sier Hallerstig.

Sola vil nok ikke være æresgjest i morgen, men Hallerstig tror vi kan få mer sommervær enn det vi har hatt de siste dagene.

– I Brønnøysund vil det være 12 grader på det varmeste og det er jo noe varmere enn det dere har hatt. Selv om det ikke blir de store sommertemperaturene


Humøret på topp

Kristiansen har humøret oppe og viser til at alle innearrangementene går som de skal.

– Det er ingen grunn til å irritere seg over været, det får vi ikke gjort noe med. I kirken er det tørt. Og det er god stemning og folk har det artig. Nå får vi bare håpe at meteorologene holder det de lover, så blir det en fin konsert i Torghatthullet i morgen, sier Kristiansen.  

Konsert