2018 er musikkorpsenes år og i den forbindelse arrangeres det jubileumskonsert over hele landet når Norsk Musikkorps Forening feirer 100 år. Sømna Hornmusikk feirer ikke bare Norsk Musikkorps Forening, men også seg selv.

Festforestilling

Sømna Hornmusikk er 20 år eldre enn foreningen og skal i år feire 120-års jubileum. Dette skal markeres i Sømnahallen med en festforestilling av de sjeldne. Her vil man få smakebiter av korpsets mange konserter.

- Vi vil servere godbiter som er spilt gjennom 100 år og programmet er variert. Med oss har vi flere solister, blant annet Ronny Bertelsen, Kjell Erik Hagen, Marianne Stensland, Hanne Wågan Olsen og søstrene Seljemark. I tillegg har vi med tangent og disse er Geir Allan Reitan og Vegard By. Som om ikke det var nok har vi med oss Sømna kommunale Kulturskoles barnekor og medlemmer fra Skolekorpset. Konferansier under konserten er ingen ringere enn Gunnar Sem Kristiansen. Her er alle med på å dra lasset til en trivelig musikalsk stud i Sømnahallen. Publikum vil få servert musikalske biter fra tidligere konserter vi har hatt. Noe av det de får høre er Abba, Beatles, Grand Prix, deler fra julekonserter, ja alt som Sømna Hornmusikk har hatt av konserter de siste årene. Noen av disse er før min tid, smiler dirigent Camilla Solli Olsen.

Spennende

Sømna Hornmusikk feirer seg selv med å gi publikum enn musikalsk reise. Gjennom tidene har de levert den ene konserten etter den andre og ingen har gått skuffet ut fra noen av disse. Kvalitet er ordet som ofte brukes om Sømna Hornmusikk. Kvalitet er det, og det kommer det garantert til å bli under jubileumskonserten. Her samarbeider alle for å kunne løfte publikum opp i skyene.

- Dette har vi aldri vært med på og vi grugleder oss. Det er kjempegøy å spille i korps og at vi i Skolekorpset får være med de voksne når de spiller er en ekstra motivasjon til å fortsette. Korps er uansett gøy, sier tre jenter på bakre rekke under mandagens øvelse. Jentene er Frida Olsen, Kine Hansen og Adele Søreng, som alle tre forteller at det kribler i magen. Å snakke med oss har de ikke tid til her er det fullt fokus på hva dirigenten sier.

BA var til stede under mandagens øvelse og kan bekrefte at publikum får ikke bare en musikalsk opplevelse, men en musikalsk reise med et meget variert repertoar. Et repertoar som resulterte i at BAs utsendte forlot øvingen med et rørt hjerte og et aldri så lite vått øye. Så vakkert at konserten anbefales på det sterkeste.