Brønnøy Jazzforum startet vårsesongen 31. januar, da det var konsert med Steinar Raknes og Tore Brunborg på Lokalmatbutikken.

Fredag kveld er det klart for årets andre jazzbegivenhet: I like to sleep på Forsamlingslokalet.

Powerjazz

Den unge trondheimstrioen har varmet opp for selveste Motorpsycho to ganger og har spilt på festivaler som Moldejazz, Jazzfest og Dølajazz. De beskriver musikken sin som powerjazz- en blanding av (fri)improvisasjon og 60/70-talls jazz-/progrock.

- Besetningen består av vibrafon, barytongitar og trommer – og det er ikke hver dag vi får se og høre i Brønnøysund, kommenterer Guro Forren Sørensen, leder for Brønnøy jazzforum.

I like to sleep består av Amund Storløkken Åse (19) vibrafon og komposisjoner, Nicolas Leirtrø (20) barytongitar og komposisjoner og Øyvind Leite (20) på trommer.

Trio i Sørbyen

14. april får Brønnøy jazzforum besøk av Erlend Apneseth trio, som spiller musikk i grenseland mellom folkemusikk, jazz og samtidsmusikk. Debutalbumet "Blikkspor" fikk strålende kritikker i alt fra Mojo til Bergens Tidende, og det havnet på flere av årets beste-lister blant annet i Dagsavisen og Aftenposten. Albumet fikk også Folkelarmprisen og ble nominert til Spellemannprisen i åpen klasse. Trioen ble også Spellemann-nominert nå i februar for det nyeste albumet sitt "Åra".

Denne konserten blir på Gjertruds lille hjørne.  Bandet består av: Erlend Apneseth fra Jølster er en av landets fremste unge felespillere, gitarist Stephan Meidell og trommeslager Øyvind Hegg-Lunde.

I slutten av april blir det konsert med Jonas Knutsson kvartett. Svensken har spilt i Brønnøysund flere ganger før. Hvem han har med seg er ikke helt bestemt, men konserten på Kred blir trolig med Anders Persson (piano), Rafael Sida(trommer/perkusjon) og Clas Lassbo eller Sebastien Dube (kontrabass).

Samme støtte som i fjor

Brønnøy jazzforum har i 2018 fått samme beløp fra Kulturrådet som året før: 120.000 kroner.

- Vi er veldig stolte og ydmyke over det. Det gjør at vi kan fortsette med å tilby små og store innbyggere musikalske opplevelser med profesjonelle utøvere. Vi tror og håper at konsertene vi arrangerer er til glede og inspirasjon for mange i byen vår. Det at vi får støtte kommer også av at det er en levende musikkby, og at publikum kommer på konserter og oppdager musikk de egentlig ikke visste at de likte. Det håper vi at brønnøyværingen fortsetter med, sier Forren Sørensen i Brønnøy jazzforum.