Kampen mellom nummer én og to i 4. divisjon HeSa ble aldri spennende. 0-4 var kanskje ett mål for mye, og BIL kunne hatt et trøstemål, men det var ingen tvil om at Thor André Olsens gutter var klart best på kunstgresset i Brønnøysund lørdag.

- De vinner fortjent. Vi slapp inn et par enkle mål, men Mo er det beste laget i serien og kommer til å rykke opp. Vi gjør en bedre andre omgang. I første ble vi liggende for lavt. Etter at vi flytter opp laget kommer vi mer med, sier BIL-trener Alexander Ediassen.

BIL-trener Alexander Ediassen. Foto: Jørann Horn

0-2 etter 21 minutter

Ranværingene tok ledelsen allerede etter åtte minutter med et gjennombrudd på høyresiden. Gjestene dominerte stort, og det tydelig at de har et bedre utviklet grunnspill. Midtveis i første omgang lå 0-2 i nettet bak Tommy Horn, denne gang etter en gjennomløping på venstrekanten.

Andre omgang startet med et skudd i BIL-stolpen. Så reddet Tobias Lund Korsgaten nesten på streken, etter at Tommy Horn var passert. Utover i omgangen kom hjemmelaget mer med, men det var bare gjestene som fant nettmaskene.

0-3 lå i nettet i det 75. minutt. Fem minutter senere pekte dommer Kim Hauvik helt korrekt på straffemerket, og banens beste, Kim Råde, satte inn 0-4. Bruntrøyenes kaptein, som har spilt 1. divisjon med Tromsdalen, ble dermed tomålsscorer.

Frispark på innsiden av stanga

Midtspiss Henning Borgen Gladsø kom nærmest redusering for BIL. Først fikk en stor sjanse på Joakim Stormo Halsens innlegg, men bommet på ballen på femmeteren. Så hadde han en heading som strøk krysset. Og i sluttminuttene hadde han igjen marginene imot seg da han smalt et flott frispark fra 25 meter over muren og på innsiden av stanga. Før det hadde Korsgaten et godt frisparkforsøk fra lignende hold som suste halvmeteren over krysset.

Så nært var Henning Borgen Gladsø på å pynte på resultatet. Foto: Jøran Horn

Sesongens første tap

Dette var BILs første tap for sesongen. De blåhvite har fortsatt ti poeng, nå etter fem kamper. Mens Mo reiste hjem med sin sjette seier i bagasjen. Det gir 18 poeng og 33-5 i målforskjell, sikker tabelledelse i 4. divisjon HeSa og stø kurs mot opprykk.

BIL har fortsatt andreplassen, ett poeng foran Bodø/Glimt 2, som møter Innstraden søndag.

Neste lørdag reiser BIL til Bodø for å møte Grand. Så er det hjemmekamp mot Fauske/Sprint 16. juni.

Til disse oppgjørene er kaptein Nikolas Slotvik tilbake fra studieuke i Tromsø og Isak Helstad Amundsen tilbake fra Iron Maiden-konsert. Fredrik Salhus har hatt trøbbel med strekk, så han ble spart i dag, og er antakelig også tilbake.

Unwin takket for seg

Dette var imdlertid Oliver Unwins siste kamp. Politistudenten som har vært et solid tilskudd i BIL-stallen er nå ferdig med praksisåret i Brønnøysund.

- Det har vært utrolig gøy å spille på BIL som en skikkelig kul gjeng, med masse bra, unge spillere. Å ha et felleskap på fritiden har vært helt supert. Og så hadde jeg en av mine største fotballopplevelser noen sinne da vi vant begge kampene i Bodø forrige helg, sier Unwin, som fikk æren av å bære kapteinsbindet i avskjedskampen.

Kapteinsduell mellom BILs Oliver Unwin og Mo ILs Kim Råde. Foto: Jøran Horn

Nå bærer det hjem til Oslo og sommerferie, før midtbanespilleren som har vokst opp i Lyn og i tillegg har spilt for Ready tar fatt på sisteåret på politihøgskolen

- Hva med videre fotballsatsing?

- Den setter jeg på pause, for ikke å risikere skader inn mot den avsluttende fysisk-eksamen. Men så blir det nok fotball igjen når jeg er ferdig på skolen, sier dagens BIL-kaptein.

- Blir savnet

Lyn-gutten har satt spor etter seg både på banen og i miljøet.

- Oliver en en meget god spiller og en kjempefin fyr å ha i gruppa. Han har med seg en vinnerkultur og setter standarden både i trening og kamp. Så vi kommer til å savne han, og ønker lykke til videre både med studier og fotballen, sier Alexander Ediassen

BILs lag (4-3-3): Tommy Horn - Sevald Bøkestad Andreassen, Marius Heide Horn, Tobias Lund Korsgaten, Andreas Blomstervik Hansten - Oliver Unwin, Adrian Sandvik, Eskil Svartis - August Einvik Kildal, Henning Borgen Gladsø, Joakim Stormo Halsen.

På benken: Lars Solbakk (inn for  Kildal 72), Jey Jørgensen (inn for Halsen 81), Brayn Musoni, Fredrik Eide og Benjamin Martinsen.