Tryg Forsikring skriver i en pressemelding at dyre selvgående gressklippere, eller «robot-sauer» som de kaller dem, kan være fristende for tyver og banditter.

– «Robot-sauer», eller robotgressklippere blir mer og vanlig i norske hager. I år har vi begynt å få inn saker der uærlige sjeler stikker av med disse dyre gressklipperne. En slik gressklipper koster ofte mellom 10.-20.000 kroner, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring i pressemeldingen.

Ifølge ham er det ikke noe stort problem så langt, men selskapet forventer at flere vil bli stjålet fremover, særlig siden de står ubevoktet på plenen.

– Vi oppfordrer alltid om å passe på de dyreste hageredskapene. Gjerne ved å plassere dem i en låst garasje. Men vi skjønner at det ikke er like enkelt å ta disse gressklipperne inn i huset for kvelden. Gressklipperne kommer i samme kategori som dyre gassgriller.  Vi foretar stort sett ikke noen avkortning (reduksjon i utbetaling) om grill eller robotgressklippere blir stjålet, sier Steen i pressemeldingen.

Det er innboforsikring som gjelder, men Steen påpeker også at man må betale egenandel.