Søstrene Pettersen AS, det vi si Maria Lund (35) og Cathrine Pettersen (30), tok imot kundene med rød løper, matchende kjoler, store smil, åpningskake og kaffe. Kundene strømmet på.

- Den første kom ti minutter før vi åpnet, og det har vært fullt kjør hele dagen, sier Cathrine.

- Dette er helt overveldende. Responsen på Facebook har også vært enormt positiv med til sammen 20.000 visninger av det vi har lagt ut, forteller Maria.

- Mye artig

På parkeringsplassen foran det som var Knut Tilrems legekontor sitter det to damer i en sofa når BAnett ankommer.

- Jeg har lett etter en sånn spisestuesofa lenge, og slo til med et impulskjøp, sier Lotte Larsen. Hun satte godt til rette i sofaen sammen med Vigdis Smenes mens de ventet på transport.

- Jeg synes det ble en fantastisk butikk med veldig mye flott. Den er røff kombinert med en touch av det romantiske, sier Smenes.

Ellen Kathrin Stangvik likte også det hun så.

- Her var det mye artig. Det er spennende med en sånn annerledes butikk i Brønnøysund. Jeg har vært hjemme hos dem og kan skrive under på at de er kreative og flinke med design, sier Stangvik.

Laila Tilrem er imponert over satsingen.

– Gløden de har er avgjørende for at det skal komme nye tilbud på en så liten plass, sier hun.

- Mye arbeid

Det er bare seks uker siden søstrene Pettersen overtok Russesletta 24..

- Det har vært veldig mye arbeid, nærmest på døgnskift. Men nå har vi endelig åpnet, sier Cathrine.

- Vi må takke alle som har stått på for at vi kunne åpne i dag og få med oss julehandelen. Stig og Håkon har gjort en uvurderlig innsats. Bygg Gros har vært fantastiske og Bjørn Morten i kommunen har vært veldig behjelpelig og sørget for rask saksbehandling. Økovent, Elektrikern og Rørleggern har også gjort en kjempejobb, sier Maria.

Les mer om søstrene Pettersens spennende butikk og tøffe satsing i boligtema lørdag 5. desember.