Fire Liverpool-supportere fra Sør-Helgeland var på plass da favorittlaget spilte sesongens første hjemmekamp i går kveld. Med god hjelp av assistentdommeren endte den lykkelig med 1-0-seier mot nyopprykkede Bournemouth. Dermed ble det seiersjubel sammen med 44.000 andre på Anfield.

Debutant

Pål Christensen (43) fra Bindalseidet var i sitt fotball-Mekka for aller første gang.

- Endelig gikk barndomsdrømmen i oppfyllelse, sier 43-åringen som er psykiarisk sykepleier i Kolvereid.

- Jeg har sett Liverpool på bortebane to ganger før, i Middlesbrough for 13 år siden og på Wembley da vi vant ligacupfinalen i 2012. Men å se Liverpool vinne på hjemmebane var bare helt enormt. Nå er jeg helt utladet etter fire dager i verdens fineste by, sier 43-åringen, som altså har full pott på sine tre kamper.

Oppladningen til kamp skjer på pub.

- Vi var på The Park. Der var det en helt vanvittig stemning med synging flere timer før avspark, sier Christensen

Veteran

Barndomsvenn og reisekamerat Tore Vikestad (41) har lang fartstid over Nordsjøen.

- Jeg har sett 30 kamper på Anfield, men får fortsatt gåsehud når "You'll never walk alone" synges før avspark, sier Vikestad som bor i Oslo.

- Det er ti år siden min første tur. De første årene ble det én til to turer, så har det bare eskalert. Denne seosongen blir det nok fire-fem turer til.Fotballinteressen er ikke noe man vokser av seg. Den blir bare verre og verre. Eller slik jeg ser det bedre og bedre med årene, sier 41-åringen som jobber i et pedagogisk lederteam for 13 barnehager i hovedstaden.

LFC-frelste brødre

Bindalingene hadde billetter på Anfield Road End. På langsiden til venstre for dem satt Fredrik (37) og Andreas Olsson (34) på Centenary Stand. Brødrene som kommer fra Stor-Toft bor og nå bor på Skedsmokoset er også lidenskapelige Liverpool-supportere.

- Dette var tiende gangen på Anfield. Første tur var i 2004. Det er alltid like stort. Ekstra gøy med sesongens første hjemmekamp. Vi burde satt et mål til og det ble litt vel nervøst mot slutten, men seier er det viktigte, sier Fredrik.

- Deilig at Benteke scoret sitt første ligamål og ble matchvinner, sier Andreas.

Ny tur er allerede plottet.

- Vi har billetter til to kamper til før jul. Slik det ser ut blir det juleshopping og hjemmekamp mot WBA i desember, sier Fredrik.

Fjorårets sjetteplass var en enorm skuffelse for alle helrødt hjerte. Full pott etter to kamper gjør at optimisten er tilbake igjen.

- Hvordan tror du det går denne sesongen?

- Jeg går for en frekk fjerdeplass som gir Champions League, bak City, Arsenal og Chelsea - med United på femte, sier Andreas.

Skal du på kamp i England, eller noen av de andre store ligaene i Europa? Tips oss og send gjerne bilder og videosnutter.

Fredrik (t.v.) og Andreas Olsson benket seg på Centenary Stand Upper.