Widerøeflyene som skulle lande 09.03, 11.00, 13.10 og 16.10 har alle blitt kansellert. Ergo har det heller ikke vært noen avganger fra Brønnøysund så langt i dag.

Tekniske problemer

Kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll hos Widerøe opplyser at flyet som går mellom Trondheim og Bodø via Brønnøysund har tekniske problemer.

- Vi har fått en skade på flyet, og erstatterflyet var allerede i bruk. Vi har ikke andre fly som kan benyttes. Dette er maks uflaks, sier Brandvoll.

Widerøe har satt opp busser som alternativ, og de som ikke trenger å reise i dag får booket om billettene, opplyser hun. Widerøe opplyser at ankomstene til Brønnøysund 18.10 fra Bodø og 20.10 fra Trondheim skal gå som planlagt.

- Får dere flyet i luften til da?

- Det jobbes med å få flyet opp å gå, og samtidig også med alternative løsninger. Foreløpig får folk bare forholde seg til at avgangene går som planlagt, sier Brandvoll.

Hotellet fullt

Hotelldirektør Jon Arne Wirstad ved Thon hotell i Brønnøysund sier til BAnett at hotellet er i dialog med Widerøe om å finne en løsning for overnattingsbehovet som flyinnstillingene skaper.

- Turistsesongen er i gang. Det kommer en turisbuss i dag, og mange av rommene tas i bruk av de gjestene. Vi tar i bruk Kystferie og har også mulighet til å ta i bruk de få rommene i gammelfløyen på hotellet. Akkurat nå har vi status som fullt. Vi holder av rom mens Widerøe avklarer behovet, sier han i halv to-tiden.

Thon hotell har 92 rom i nybygget, 13 i gamlefløyen og 21 rom på Kystferie. Thon Hotell Torghatten har 42 rom, men er stengt. Det samme gjelder for Thon-eide Galeasen, som hadde 22 rom.