Fredag var det nyåpning for kunstsenteret Centre de Création Contemporaine Olivier Debré i Tours i Frankrike. Både Frankrikes president François Hollande og Dronning Sonja deltok under den høytidelige åpningen i museets nye bygg, som er tegnet av de portugisiske arkitektene Manuel og Francisco Aires Mateus.

Norskfransk utstilling

Blant utstillerne er brønnøykunstneren Lars Laumann, som på disse bildene kan ses i samtale med dronning Sonja og president Hollande.

Samtidskunstmuseet ble etablert i 1984 og forvalter et legat for den franske kunstneren Olivier Debré (1920-1999). Åpningen markeres med utstillinger som på ulike vis har tilknytning til Norge. Utstillingen "Olivier Debré: en reise til Norge" presenterer malerens verker inspirert av hans mange reiser til Norge. Mange av disse maleriene kommer fra norske samlinger.

Bred mønstring

I tillegg til Laumann stilles verker av flere norske kunstnere eller representanter for den norske kunstscenen ut. De øvrige er Per Barclay, Thora Dolven Balke, Tiril Hasselknippe, Ahmad Ghossein, Saman Kamyab, Ignas Krunglevicius, Kamilla Langeland, Solveig Lønseth, Ann Cathrin November Høibo, Linn Pedersen og AK Dolven.