Og det skal det være når budsjettbehandlingen for 2018 er sluttført, ifølge saksfremlegget fra rådmannen til formannskapet i Brønnøy, før formannskapsmøtet tirsdag.

Mangler 10,2 millioner

Prosjektet med kultur- og folkepark på Lille Brønnøya ble sist behandlet av formannskapet 13. september, da var prosjektet finansiert opp i nesten 15 millioner kroner fra eksterne kilder, som fylkeskommunen (7,3 millioner) og Sparebankstiftelsen Helgeland (7,5 millioner). Med kostnadsrammer på 25 millioner kroner eks. mva. gjensto det da 10,2 millioner kroner før prosjektet var fullfinansiert, som må dekkes inn av Brønnøy kommune.

Formannskapet vedtok da enstemmig å utsette behandlingen i påvente av at administrasjonen innhentet mer informasjon om hva prosjektet ville koste for Brønnøy kommune i kroner og øre.

Vil bruke laksemillioner

I saksfremlegget fra rådmannen kommer det frem at de resterende 10,2 millioner kronene foreslås fordelt mellom egenkapital på 5,5 millioner kroner (restene av grønn laksekonsesjon fra 2013) og låneopptak på 4,7 millioner kroner. Dette er foreslått gjennom forarbeidet til budsjettbehandlingen for 2018.

– Dette gir en gunstigere økonomisk løsning enn det som lå i gjeldende økonomiplan, mener rådmannen.

Han understreker at kommunen har en anstrengt økonomi.

– Utfordringen er selvsagt at dette prosjektet løftes fram i en periode der kommunen har en stram økonomi med lite fritt handlingsrom, ytterligere innstrammet så lenge Brønnøy har status som ROBEK-kommune.

Liten risiko i å starte nå

Tilsagnene om støtte fra fylkeskommune og sparebankstiftelse forutsetter at prosjektet igangsettes i løpet av 2018.

– Prosjektet er ikke helt i mål finansieringsmessig, men rådmannen vurderer prosjektet å være i en slik situasjon at det er liten risiko knyttet til å igangsette planleggingsarbeidet nå, skriver han i fremlegget.

For å holde konstnadene under kontroll må scenebygget og broløsningen tilpasses standardiserte og fleksible byggesystem. Derfor er det ifølge rådmannen viktig med grundig forarbeid, og det understrekes at slike kostnadsvurderinger så langt bygger på erfaringstall, og at anbudsprosesser etter hvert vil avklare faktiske kostnader. Fylkeskommunen har også påpekt at reguleringsplanen for området må endres før bygging.

Vil i gang i 2018

Innstillinger til rådmannen er på fire punkt:

1. Foreliggende skisseplaner for Lille Brønnøya kultur- og folkepark godkjennes innenfor en kostnadsramme på 25 mill. eks. mva.

2. Det tas sikte på en fullfinansiering av prosjektet i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2018.

3. Prosjektet kan igangsettes når det er fullfinansiert.

4. Det foretas en omregulering av Lille Brønnøya til planlagt formål.

  • Torstein Moe (V) og Per Martin Orvik (V) ble etter eget ønske erklært inhabile før saken ble behandlet i formannskapet 13. september.