Saken om eventuell flytting av den planlagte byscenen i Brønnøysund fra Strømsneset til Lille Brønnøya ble behandlet på nytt i et ekstraordinært planutvalgsmøte i dag.

Privat aktør vil betale bru

Ordfører Johnny Hanssen (Ap) åpnet ved å si at han var helt tydelig i sin mening om at prosjektet burde flyttes til Lille Brønnøya.

Der er han i tråd med flertallet av de 152 leserne som har gitt sin stemme i BAnetts avstemming om lokalisering. 83 prosent vil ha byscene på Lille Brønnøya.

Hanssen opplyste også at det var en privat aktør som ønsket å gå inn å dekke hele kostanden med å få bygget bru over til Strømsneset. Ordføreren var tydelig på at bru og parkanlegg måtte være en del av et helhetlig prosjekt på Lille Brønnøya.

Ifølge ordføreren var er det også store fordeler ved å sette scenen på kommunal eiendom, da dette gjør det enklere å gjennomføre arrangementer, og da spesielt små arrangementer, uten å måtte avklare bruk av parkeringsplassen ved havnesenteret med grunneier.

Ordfører imot scene midt på

Ordføreren mente imidlertid at scenen som er skissert midt på Lille Brønnøya var uhensiktsmessig.

- Jeg mener vi bør kline scenen så nært opp mot pumpehuset i sør som mulig, slik at vi får nok tilgjengelig areal til at for eksempel Rootsfestivalen kan vokse, sa Hanssen.

Magnar Solbakk (Ap) var ikke enig i plassering, og mente at et spesielt utformet bygg på midten av Lille Brønnøya kunne bli veldig bra.

- Men en løsning her kan være at vi stryker lokalisering fra vedtaket, og at vi tar dette på et senere tidspunkt.

Dette var ordføreren enig i.

Uklar økonomi

Arvid Sandvær fra Senterpartiet ville vite om kommunen, med Robek-statusen som bakteppe, hadde råd til dette.

Ordføreren svarte:

- Det er en x her, og det er hvor mye dette vil koste for Brønnøy kommune. Men uten å lage planer og ta et dypdykk så vet vi ikke om vi har råd. Én aktør har sagt at han vil realisere brua for egen regning. Det er den største kostnaden. Vi har også fylket, som kan bidra til promenaden rundt. Kommunen kan bidra med egeninnsats ved bruk av maskiner, beplantning, og mye annet. Det er mye vi kan gjøre, uten å gå inn nødvendigvis med kontanter. Her er det mange muligheter for å realisere området, sa ordføreren.

Det var stor enighet blant politikerne om å flytte prosjektet og jobbe videre med en park- og sceneløsning på Lille Brønnøya, med bru over til Strømsneset.

Enstemmig vedtak - videre til kommunestyret

Ordføreren la fram et nytt forslag om å jobbe videre med Lille Brønnøya-prosjektet og legge Strømsneset på is, der selve scenelokaliseringen var strøket. Dette forslaget ble enstemmig vedtatt.

Torstein Moe (V) og Per Martin Orvik (V) ble enstemmig erklært inhabile av planutvalget før behandling av saken, på grunn av deres roller i Kulturcompagniet - som har vært en initiativtaker og pådriver for byscene-prosjektet.

Lille Brønnøya-alternativet ble også enstemmig vedtatt i kommunestyret, uten at en eneste politiker gikk på talerstolen.