Reaksjonene lot ikke vente på seg da Nordland fylkeskommune for et par uker siden offentliggjorde sitt forslag til nytt rutekart for ferjer og hurtigbåter i fylket.

Der er det blant annet foreslått å legge ned "pendleravgangen" klokken 06.15 fra Bindalseidet i hurtigbåtruten i Bindal. Dette vil medføre at folk som bor på mellomstedene Harangsfjord, Skotnes og Øksningan/Øyen mister sin fastlandsforbindelse.

Mobiliserer for å opprettholde tilbud

Flere av de som blir rammet har allerede reagert på forslaget, i tillegg til ordfører Britt Helstad. Nå opplyser Terje Moe fra Øksningøy at det inviteres til mobiliseringsmøte neste tirsdag ettermiddag på museet på Terråk for å kjempe imot forslaget.

- Vi håper at folk som reiser med båten, både fra Bindalseidet, Øksningøy, Harangsfjord og andre steder blir med og deltar på møtet. Vi har også invitert ordføreren, sier Moe, som håper at det kan bli konstruktive diskusjoner på møtet.

- Dette er et mobiliseringsmøte for å få fram alle gode argumenter som kan bidra til å opprettholde det nåværende rutetilbudet på pendlerbåten. Det er viktig for både folk og næringsliv langs fjorden her, sier Moe.

Berget pendlerruta sist

Han håper det kommer fram både argumenter, fakta og annet som kan tas med i et høringssvar til fylket. Moe minner om at det faktisk går an å påvirke slike prosesser.

- Vi hadde samme gjennomgang for to år siden, da var det også snakk om å redusere tilbudet. Den gangen ble det ikke endret på rutetilbudet. Vi hadde først et møte på Terråk, der prosjektlederen for KVU-arbeidet Jørn Sørvig deltok. Så ble det et møte i Brønnøysund senere med folk fra hele Sør-Helgeland og Ytre Helgeland. En god del av de som jobber med dette på fylket var til stede, og de fikk høre hvordan dagliglivet er for oss. De som er båtavhengig får det vanskelig i dagliglivet når de ikke kommer seg til og fra. Slik geografien er her så blir man båtavhengig, sier Moe.

Terje Moe fra Øksningøy er blant de som er avhengige av hurtigbåten i Bindal for å komme seg til og fra jobb - og til andre gjøremål. Han håper møtet på tirsdag vil gi gode argumenter og innspill til en høringsuttalelse fra folk i Bindal.