Siden 1. mai har "Bognes" (som tar 50 biler) betjent sambandet Vennesund-Holm, fordi "Lysingen" (som tar 60 biler) er på planlagt verkstedopphold. Det går kun én ferje. Først 19. juni kommer supperlingsferja med åtte daglige rundturer.

Biler kommer ikke med

Bindalsordfører Britt Helstad sier hun nå er bekymret for kapasiteten i sambandet.

-  Det er uholdbart. Jeg er bekymret for ferja. Vi ser allerede at ikke alle kommer med. Jeg har nå vært i dialog med TTS og fylkeskommunen. Målet er nå å få suppleringsferje på plass 1. juni, selv om vi helst ville hatt det enda tidligere. Selv med "Lysingen" på plass ville kapasiteten vært for liten nå. Det er mange bobiler og pensjonister som kan ta ferie allerede nå.

Gammelt problem

Helstad sier man i fjor hadde "flaks" fordi Tosenveien-stengningen ble avhjulpet med økt ferjekapasitet.

- Men det er rart at de ikke lærer, at vi må klage år etter år. Sommertrafikken øker. Vi får dårlig omdømme dersom vi ikke klarer å takle den. Suppleringsferja burde begynne å gå allerede tidlig i mai og gå ut august. I det minste til skolestart, og ikke til 6. august, slik det er satt opp nå.

TTS ser behovet

Stein Andre Herigstad-Olsen, administrerende diektør i TTS, bekrefter at det arbeides med saken.

– Som ordføreren i Bindal sier er det behov for ekstra kapasitet på sambandet. Vi er i dialog med fylket for å få til sommersupplering fra 1. juni. Nå er ikke alle brikker på plass, men vi ser at det er et behov.

– Hvorfor planla man ikke oppstart før 19. juni fra starten av?

– Vi har jobbet med fylket i mange måneder for å sette opp supplering fra 1. juni. Vi venter på fylket, det begynner å haste nå, med å få det på plass før 1. juni.

– Hvilke hindringer står i veien?

– Vi må diskutere omfanget, altså antall turer og oppstartsdato med fylket, vi har også forstått at det er et budsjettspørsmål fra deres side.

– Det betyr at dere ønsker å starte opp?

– Vi jobber ut fra det, vår del av planene er klar, får vi bare en avtale med fylket er det bare å kjøre i gang fra vår side, sier Herigstad-Olsen.

Følg skipstrafikken her.

- Selv med "Lysingen" på plass ville kapasiteten vært for liten nå, sier Britt Helstad.