Etterforsker teknisk og taktisk

– Det ble gjennomført straksavhør av ham på stedet etter ulykken, og et formelt avhør på stasjonen etter det. Men hva han har sagt vil jeg ikke gå nærmere inn på. Når han avhøres så tidlig er det for å få umiddelbare reaksjoner, men samtidig er man jo i sjokk, sier politioverbetjent Geir Hermansen, som er avsnittleder for etterforskning på Hønefoss politistasjon.

Ulykkesgruppen bistår

Ifølge Hermansen er det tatt blodprøve av siktede. Politiet avventer svar på tekniske og taktiske undersøkelser før det blir kalt inn til nytt avhør.

– Det gjelder samtaledata, bil og åsted. Vi etterforsker saken bredt, om det har vært høy fart inne i bildet, eller om det er andre årsaker, sier han.

– Har politiet mistanke om høy fart?

– Vi vil ikke utelukke at det har vært høy fart, men det er for tidlig å si. Statens vegvesens ulykkesgruppe bistår med å måle opp på åstedet, men vi har ikke fått deres rapport ennå.

Ville ikke stå i veien

Hermansen forteller at de to motorsyklistene fra Brønnøysund hadde kjørt av E16.

– De hadde kjørt av E16 for å ikke stå så nærme vegen. Først kjørte bilen inn i veska på den første motorsykkelen, der føreren satt på, slik at den veltet. Deretter treffer bilen føreren av sykkel nummer to, som står ved siden av sin sykkel. Han står med ryggen til, og har tatt av seg hjelmen, forteller Hermansen.

Siktedes mobiltelefon er beslaglagt, men det innebærer ingen sterk mistanke om at han brukte telefonen mens han kjørte.

Det følger av føringer fra Riksadvokaten at det skal gjøres dersom man har en mistanke om bruk, men den er altså ikke konkret begrunnet i denne saken. Man håper at tekniske undersøkelser av mobiltelefonen vil avdekke om den har eller ikke har blitt brukt.