Tirsdag i 12-tiden ble to motorsykkelførere fra Brønnøy påkjørt av en bil. MC-førerne stod stille ved Hensveien i Hønefoss, som ifølge NRK Buskerud er en liten industrivei på yttersiden av E16. Ifølge Ringerikes Blad ble den ene MC-føreren alvorlig skadet og fløyet til Oslo universitetssykehus, mens den andre fikk skader i et bein og ble kjørt til legevakten.

Bilisten som kjørte på de to er fra Hønefoss-distriktet og i 20-årene. Operasjonslederen ved Nordre Buskerud politidistrikt bekrefter overfor BAnett at de to mennene er fra Brønnøy og at den ene er fløyet til sykehus. Poltiet beslagla de involverte kjøretøyene samt førerkortet og mobiltelefonen til bilisten.

- Det er gjort i henhold til vegtrafikkloven. Mobiltelefonen er beslaglagt for å undersøke om den har noen sammenheng med ulykken, sier operasjonslederen.

Politioverbetjent Geir Hermansen sier til til Ringerikes Blad at motorsyklene stod i ro, og at bilen først traff den ene motorsykkelen, slik at den veltet, noe som ga føreren skader i det ene beinet. Deretter traff bilen den andre mannen, som stod ved siden av sykkelen.

Mannen som ble flydd til Oslo universitetssykehus er alvorlig skadd, opplyser pressevakt Knut Albert Solem ved sykehuset til BAnett.