I dag onsdag gjennomførte Coop Sør-Helgeland årsmøte på Thon hotell. Der avgjorde de 15 årsmøterepresentantene som representerer de ansatte og medlemmene i laget om Coop Sør-Helgeland skal fusjonere med Coop Nordland.

Vedtatt mot én stemme

– Årsmøtet har vedtatt fusjon, sier hun til BAnett.

– Ble vedtaket fattet enstemmig?

– Nei, det ble vedtatt mot én stemme. Én person fremmet et forslag om utsettelse, men dette falt. Så ble forslaget om fusjon vedtatt, sier styrelederen.

Siden årsmøtet var lukket ønsker hun ikke å si hvem som fremmet forslaget om utsettelse, eller hvem som stemte mot fusjon.

Det er 15 representanter som har stemmerett under årsmøtet, styret har ikke stemmerett.

Kan være ferdige 1. april

– Hva er veien videre nå?

– I morgen torsdag skal Coop Nordland ha sitt årsmøte og stemme over fusjon. Jeg og (disponent) Jan Olav Osen besøkte årsmøtet deres i desember, og da var det bare lutter velvilje til fusjon, sier Knygh.

Fusjonen kan ifølge Knygh være endelig i mål 1. april.

– Det er en del som må gjøres rent praktisk, slikt som å gjøre opp regnskap og å gjøre endringer i Brønnøysundregistrene, sier hun.

– Ulogiske påstander

På spørsmål fra BAnett om hvordan hun har opplevd prosessen tar hun sats:

– Det har kommet en de ulogiske påstander om dette med informasjon. For årsmøtet har vi redegjort for informasjonsflyten. Så kan man si det ikke var nok, men når det er så få som tar dette opp, mener jeg informasjonen har vært god. Det ble informert to ganger før jul, blant annet med pressemeldingen i november, vi sendte ut julebrevet, og har snakket om at vi arbeidet med dette på kretsårsmøter siden 2014, sier styrelederen.

Samme påstander som i Rana Blad

Årsmøtet i Coop Sør-Helgeland møttes bak lukkede dører. Ordfører Geir Lien helt til venstre sammen med styreleder Wenche Stuvland Knygh har fusjonspapirene mellom seg. Foto: Simon Aldra

– Jeg vet ikke om det er tilfellet, det jeg mener er at argumentene og påstandene som kom frem de siste dagene er de samme som kom frem i Rana Blad da vi sendte ut pressemeldingen i november, sier hun.

Lukkede dører

Før møtet fikk årsmøterepresentantene servert middag i hotellets restaurant, før dørene ble lukket for årsmøtet.

Coop Sør-Helgeland er et privat selskap, og det er bare representanter som har møterett til årsmøtet, vanlige medlemmer har ikke det. Samvirkeloven åpnet for at foretak med mer enn 100 medlemmer kan vedta i vedtektene sine at medlemmene skal være representerte ved «utsendinger», eller representanter.

Det er 15 representanter for medlemmene som avgjør spørsmålet om fusjonen. Siden Coop Sør-Helgeland er et privat selskap er det ikke noe krav om at årsmøtet går for åpne dører. Foto: Simon Aldra