Øvelse Cold Response har sitt kjerneområde i Trøndelag, men setter også sitt preg på Sør-Helgeland for tiden. I dag øvde Sjøforsvaret like utenfor vinduene til Brønnøysundregistrene.

Register-ansatte forteller til BAnett at de to små båtene skjøt og fikk det til å se livaktig ut.

- Det så ut som om det kom ild fra den ene båten. Det var livaktig, spennende og bittelitt ekkelt!

Men hva gjorde de der? BAnett har fått svar fra Thomas Gjesdal, kapteinløytnant /presse- og informasjonsoffiser i Sjøforsvaret, som forklarer det slik:

- Cold Response er nå inne i krigsspillet, hvor to tenkte parter er i krig om et område. Det dere har bevitnet er en direkte konfrontasjon mellom disse to partene. Korvetten avbildet er KNM Steil som under øvelsen er underlagt Natos stående maritime styrke (SNMG1), også omtalt som "rød side". Småbåtene som dere ser representerer "blå side", hvor blant annet femten fartøy fra den norske Marinen sammen med flere utenlandske allierte er en del av. Scenarioene som spiller seg ut skal være så realistiske som mulig for å gi best utbytte. Derfor kan det nok smelle langs kysten i tiden fremover. Og det viktigste av alt er å vinne.  Når Marinen øver og trener har vi fokus på krigføring. For å opprettholde en god og troverdig kampkraft er det essensielt at vi behersker alle krigføringsområdene, under alle forhold.