Jan Terje Sivertsen opplyser til BAnett at han på grunn av sykdom ikke har hatt tid til å arbeide så mye med lekter-saken.

Håper alt klart før jul

Han sier imidlertid:

– Vi har nå sendt søknad til alle innstanser for vel en uke siden, men både havnesjef og kommune er positive til Valen. I tilegg hadde vi to personer fra Kysverket her, som så på forholdene sammen med meg og havnesjef Sølvi Kristoffersen, og de var positive, skriver han i en e-post til BAnett.

Han har tro på fortgang i saksgangen fremover.

– Jeg regner med at før jul skal alt være avklart. Investor er fortsatt med, og lekteren ligger ved Stord utenfor Bergen, klar for å tas opp i tørrdokk. Dette er ståa nå, sier han.

Kystverket venter på søknad

I et brev til Brønnøy kommune datert 26. oktober skriver rådgiver Kamilla Nergård i Kystverket Nordland:

– Kystverket Nordland har gjennomført befaring i Brønnøysund og fått negative tilbakemeldinger fra brukerne av havna vedrørende omsøkte plassering. Etter dialog med tiltakshaver har vi kommet frem til at det må søkes om ny plassering for lekteren. Denne søknaden har vi ikke mottatt og vi avventer derfor behandling til denne er mottatt.

Dette brevet kom som svar på et brev fra Brønnøy kommune til Kystverket datert 23. oktober. Dette brevet er ikke å finne i Brønnøy kommunes postlister.