- Vi greier nok ikke å få flotellet hit til Rootsen. Ting tar lengre tid enn vi hadde håpet på. Det er ferietid og behandlingsperioden er lenger enn vanlig, skriver Jan Terje Sivertsen i en sms til BA. Han er frontmann for prosjektet.

Ole Christian Olsen har offisielt trukket seg ut av prosjektet, men deltok på møtet med Havnevesenet forrige måned.

Må ta gode beslutninger

Ambisjonene har vært å få flotellet til Brønnøysund før Rootsfestivalen starter. Nå må planene endres, og det jobbes det med å finne den beste løsningen for alle parter.

- Vi ønsker selvfølgelig å få flotellet hit så raskt som mulig, men vi må ikke ta forhastede beslutninger. Det viktigste for oss er å installere flotellet på en plass som gjør det forretningsmessig gunstig å drive på helårsbasis, skriver Sivertsen

Vil leie sørkaia

Han forteller at det har blitt gjort forsøkt på å finne midlertidige løsninger.

- Vi håpet å kunne leie sørkaia for tusen kroner i døgnet i påvente av den endelige beslutningen til havnesjefen og Kystverket. Det forslaget ble ikke innvilget av havnesjefen. Hadde vi kommet gjennom med forslaget hadde det blitt flotell i Brønnøysund under Roostfestivalen.

Sist Olsen og Sivertsen var i møte med Brønnøy havn var i midten av juni. Sivertsen forteller at det ikke har vært noen møter etter det, men at de har jobbet iherdig med å finne en løsning.

- Jeg og Olsen har ikke vært i flere møter med Brønnøy havn siden 14. juni, men vi søkte om å få legge flotellet på Sørkaia mens vi ventet på deres endelige beslutning. Vi tilbød oss å betale 30.000 kroner i måneden til Brønnøy havn, men det ble som sagt avvist, skriver Sivertsen.

Uenig med havnesjefen

Sivertsen ser ikke problemet med en midlertidig løsning langs Sørkaia, og han oppfatter Havnesjefens begrunnelse for avslaget som merkelig.

- Summen burde være god nok, da den er dobbelt så stor som hva andre båter betaler. Havnesjefen mente at de ikke kunne låne bort Sørkaia, da den blir brukt av 950 båter i året. Jeg lurer på hvor alle båtene er? Nå jobber vi med dokumentering som blir sendt videre i påvente av Brønnøy havns beslutning, skriver Sivertsen.

Kan ikke gi bort Sørkaia

Havnesjef i Brønnøy, Sølvi Kristoffersen, understreker at de ikke har kapasitet til å låne bort sørkaia til flotellet.

- Vi har sagt at flotellet kan få ligge ved Sørkaia over noen få dager, men vi har ikke kapasitet til å la en lekter på 70 meter ligge ved kaia over lengre tid. Det er så mye båttrafikk – spesielt på sommerhalvåret – at vi kan ikke bruke sørkaia til ett fartøy. De har sagt at båter kan legges inntil lekteren, men alle båter har ikke muligheten til det. Etter møtet 14. juni sendte vi – sammen med Kystverket – flere forslag til Olsen og Sivertsen om mulige arealer for lekteren, men så langt har det ikke vært noen respons, sier havnesjefen.

Flotellet er velkommen

Hun håper Olsen og Sivertsen finner en akseptabel løsning.

- Vi er positive til flotellet og ønsker det hjertelig velkommen. Jeg håper de finner et godt alternativ i forslagene vi har sendt dem, sier Kristoffersen.