- MC-folket har blitt eldre og slike treff som baserer seg på camping er i ferd med å dø ut. Det selges vel knapt telt lenger, for man vil heller bo på hotell. En annen faktor er at det tidligere var billig å kjøre sykkel. Nå har det blitt mye dyrere å forsikre sykkelen spesielt for ungdommer, så de kjøper deg heller bil, sier Stig Valla.

Han er medlem nr. 1 av de for tiden rundt 40 medlemmene i Brønnøy MC-klubb. Den ble stiftet i 1980.

Deltakerrekorden er 240

Torghatt-treffet ble første gang arrangert i 1987.

- Dette blir det 31. og siste. De første årene var vi i Urstabben, og deltakerrekorden er 240 MC-entusiaster fra inn- og utland. Peter Kirchberg fra Tyskland har vært fast gjest i mange, mange år, forteller Valla.

I fjor kom det 36 besøkende, til tross for at Tosenveien var stengt.

- Vi venter rundt 40 i år også. Det er ikke forhåndspåmelding. Treffet vårt har stått på kalenderen til Norsk Motorcykkel Union og har blitt arrangert fast andre helgen i juli, forteller han.

Fredag sitter Martin Fanebust klar til å registrere og ønske gjestene velkommen - for siste gang.

- Det blir litt vemodig, men vi skal sørge for at også det siste treffet arrangeres med stil, forsikrer han.

Ett avvik kommer det til å bli.

- Medlemmene i Brønnøy MC-klubb skal være med på avslutningsfesten på lørdag. Vi har avstått fra å nyte alkohol i alle år for å kunne være stand by i tilfelle det skulle skje noe. Det løser vi på annet vis i år, sier Valla.

Han understreker at klubben på ingen måte legges ned.

- Den lever i beste velgående. Vi ble største klubb med 15 av rundt 50 deltakere på treff i Hattfjelldal i helgen. Vi har et veldig flott miljø og koser oss sammen, forteller Valla.

Idylliske omgivelser

Mandag var det dugnad for å stelle i stand til gjestene ved det idylliske området rundt Klubbhuset på Kjerringholmen.

- Vi leier huset av kommunen mot at vi holder det i stand. Vi har også fått laget stien fra klubbhuset som knytter seg til turstinettet rundt flyplassen, og stelt til flere gressletter i området her. De er fine å campe på både for treffedeltakerne og andre. Speideren, Barnetun barnehage og klasser fra BBU bruker også området her til avslutninger og overnattingsturer. I vannkanten er det fint å sette ut kanoer og kajakker, sier Stig Valla.