BAnett har tidligere omtalt rykter om at Sømna-rådmann Erlend Eriksen har søkt på stillingen som rådmann i Vefsn, der han tidligere var rådmann mellom 2000 og 2005.

Tilbys stillingen

Onsdag ettermiddag kan Vefsn-ordfører Jann-Arne Løvdahl bekrefte at Eriksen får tilbud om jobben.

– Erlend Eriksen blir ansatt som ny rådmann i Vefsn, og har fått tilbud om stillingen, sier Løvdahl til BAnett.

Ifølge Løvdahl er tiltredelse etter planen 1. november i år.

– Vi hadde en god del søkere, og han var den som var best kvalifisert for stillingen. Erlend Eriksen er en svært klok mann.

At Eriksen har historie i Vefsn bidro også til å gjøre ham egnet, ifølge Løvdahl.

– En del av oss har erfaring med ham fra før, og den erfaringen har ikke vært negativ, derimot har den vært positiv. Han har også fått flere erfaringer siden da, sier Vefsn-ordføreren.

Eriksen: – Oppfordret fra flere hold

Til BAnett sier Erlend Eriksen at det nå bare er et spørsmål om formaliteter.

– Det som har skjedd i dag er at det har skjedd en ansettelse i Vefsn kommune. Det betyr at jeg får tilbud om den jobben. Det gjenstår noen formaliteter rundt vilkår og tiltredelse som skal avklares, men jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke kommer til enighet. Det er en formalitet. Det er veldig stor sannsynlighet for at jeg tar den stillingen.

Han forteller også at han søkte jobben etter oppfordringer fra kjente i Vefsn.

– Da stillingen ble utlyst ble jeg oppfordret fra flere hold i Vefsn om å søke. Det var en konkurranse om stillingen, og jeg fikk ingen forhåndsløfter om at jeg skulle få den. Men tidligere kolleger, venner og politikere anmodet meg uformelt om å melde meg på, sier Eriksen.

– Ordføreren orientert

Ordfører Andrine Solli Oppegaard ble orientert om søknadsprosessen for noen uker siden.

Fin kommune å være rådmann i

Han beklager at han må dra fra Sømna så tidlig.

Erfaringene fra sist runde som rådmann var avgjørende for at han søkte.

– Jeg har vært i Vefsn tidligere, jeg kjenner kommunen veldig godt fra før. Jeg har gode erfaringer fra den tiden, det var en fin kommune å være rådmann i, og jeg likte meg godt i byen og området, legger han til.

Har mye erfaring

Eriksen har blant annet vært helse- og sosialsjef i Bindal kommune, rådmann i Snåsa kommune, kommunalsjef i Frogn kommune, rådmann i Vefsn kommune, viseadministrerende direktør i Helse Førde HF og har i tillegg vært administrerende direktør i energiselskapet Svorka Energi AS på Nordmøre.

Eriksen har slekt fra Velfjord og nær tilknytning til Sør-Helgeland