Det ble innkalt til ekstraordinært kommunestyremøte i Sømna i kveld. De to siste sakene på sakskartet skal behandles bak lukkede dører.

Dette gjelder ansettelse av ny rådmann og tildeling av Sømna kommunes kulturpris.

Det er ventet at kommunestyret umiddelbart etter behandling skal offentliggjøre vedtaket i rådmannssaken.

Behandlingen startet klokken 20.25.

Sømna kommune valgte tidlig i mars kreve rådmann Signar Kristoffersens fratreden. I mai ble sluttavtalen med Kristoffersen signert, og han fratrådte 1. august. Umiddelbart etter dette ble søket etter hans erstatter iverksatt, og i kveld kan dette altså munne ut i en ansettelse.

Klokken 21.15 var vedtaket gjort:

Erlend Eriksen (49) er tilbudt stillingen som rådmann i Sømna kommune.

Eriksen har blant annet vært helse- og sosialsjef i Bindal kommune, rådmann i Snåsa kommune, kommunalsjef i Frogn kommune, rådmann i Vefsn kommune, viseadministrerende direktør i Helse Førde HF og har i tillegg vært administrerende direktør i energiselskapet Svorka Energi AS på Nordmøre.

Eriksen har slekt fra Velfjord og nær tilknytning til Sør-Helgeland, opplyses det i en pressemelding fra ordfører Hans Gunnar Holand i Sømna.

Det gjenstår nå å komme til enighet om en endelig arbeidsavtale. Ordfører opplyser at sannsynlig tiltredelse blir i slutten av november 2015.

- Dette er det siste vedtaket sittende kommunestyre gjør. Jeg er utrolig fornøyd med - etter alt vi har vært gjennom - at dette kommunestyret var i stand til å legge godt til rette for det nye kommunestyret som skal tiltre. Jeg synes det ser veldig positivt ut både for det politiske miljø og sømnasamfunnet framover. Dette er et vedtak som jeg - både på vegne av adminstrasjon og befolkning - er veldig fornøyd med, sa ordfører Hans Gunnar Holand etter offentliggjøringen.

Han takket deretter kommunestyret for samarbeidet i sin periode som ordfører.

Kommunestyret i Sømna behandler i kveld sak om ansettelse av ny rådmann.