Mossleth, som var Senterpartiets andrekandidat i Nordland, er valgt inn på Stortinget for første gang.

Transport og kommunikasjon

Nå har Senterpartiets stortingsgruppe konstituert seg, og med nesten doblet nasjonal oppslutning skulle 19 representanter fordeles på komiteene i Stortinget.

Mossleth skal de neste fire årene arbeide i Transport- og kommunikasjonskomiteen.

– Transport og kommunikasjon er ekstremt viktig for nordlendingene, sier hun.

– Stort ansvar

Hun mener dette er saksfelt som er særlig viktige for folk i Nordland.

– Det er et stort ansvar å sitte i en komité med saker som betyr så mye for folk i hjemfylket mitt. I tillegg har jeg hjertesakene mine, som forvaltning, makt og arbeidsplasser lokalt. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang, sier hun.

Hun har også tilknytning til Sør-Helgeland, mannen hennes er fra Velfjord, og selv har hun pleid å jakte der.

Fra samferdsel til kommunalkomiteen

Willfred Nordlund går til kommunal- og forvaltningskomiteen. Foto: Jøran Horn

Én som har litt erfaring med transport og kommunikasjon er tidligere samferdselsråd Willfred Nordlund (Sp). Han var partiets førstekandidat, og har også blitt tildelt komité, nemlig Kommunal- og forvaltningskomiteen.

– Det er en spennende komite å starte sitt virke i som representant. Det er et meget vidt og tungt saksfelt komiteen har ansvar for. Komiteen har ansvaret for ting som er meget viktig for innbyggerne i Nordland, deriblant hvor mye penger kommunene og fylket får til å drive samferdsel, skoler og eldreomsorg for. I tillegg ligger også innvandringspolitikken her. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven sier Nordlund.