Fra neste uke skulle syvendeklassingene ved skolene BBU, Salhus, Hilstad og Nordhus reist på leirskole til Bønå villmarkssenter. Men på grunn av kommunens økonomiske situasjon ble turene avlyst, noe Brønnøy sparte rundt 250.000 kroner på.

Håper på våren

Men nå har FAU-ene ved de fire skolene kontaktet kommunen med ønske om å bidra, økonomisk og på andre måter, til at det likevel kan bli leirskole til våren.

– Vi hadde et møte torsdag, bekrefter pedagogisk konsulent Knut Johansen i Brønnøy kommune.

– Det var et godt møte. Jeg setter selvfølgelig pris på initiativet og engasjementet de viser for skolen sin. Det er ikke noe bestemt, vi er midt i en dialog og har et nytt møte om en måned. Men vi ser på muligheten for å få til leirskole for sjuende klasse til våren, kanskje på Bønå. For i høst er toget gått.

Har fått krav

Leirskolen på Bønå ble avlyst i juni, kommunen sendte ifølge Johansen en avbestillingsmail rundt 20. juni.

– Dessverre så har Bønå villmarkssenter ikke de mottatt den, de fikk ikke med seg avbestillingen før vi ringte for 14 dager siden. Dermed har de hatt noen faktiske utgifter med at de har hyret inn ekstra bemanning. De har estimert det til 60.000 kroner. Vi er i dialog med dem om dette og villige til å bidra, og så får vi se hva det endelige beløpet blir. Kommunen har og har hatt et godt forhold til Bønå villmarkssenter, sier han.

Margith Bønå fra Bønå villmarkssenter bekrefter at de vil ha 60.000 kroner fra Brønnøy.

– Vi fikk 14 dagers varsel. Det skal visst ha vært en mail i slutten av juni, men den har ikke vi sett, da skulle de ringt når de ikke fikk svar. Uansett synes vi dette er mest synd for ungene og vi håper at vi kan få til noe til våren, for barna sin del.

Margith Bønå ved Bønå villmarkssenter mener at Brønnøy kommune avbestilte høstens opphold for sent.