- Elevene har hatt skyhøye forventninger etter at det ble opplyst før sommeren at det skulle bli leirskole, og mange foreldre har kjøpt inn utstyr. Da er det for galt at de ikke skal kunne gjennomføre turen, sier ordfører Johnny Hanssen (Ap), som sammen med varaordfører Paul Birger Torgnes (H) vil løse knipen for årets 7-klassinger ved å invitere til dugnad.

Det er den dårlige kommuneøkonomien som setter en stopper for det årlige leirskoleoppholdet til Brønnøy-elevene.

- Johnny og jeg har snakket sammen, og blitt enige om å finne en løsning uten at det skal belaste kommunens økonomi, sier Torgnes.

- Vi har bedt om å få belyst hvilken differanse det er mellom å gjennomføre leirskoleoppholdet som var planlagt mot et alternativt opplegg der man også må ta med kostnadene ved å avbestille turen. Dette har vi bedt om å få til mandagens formannskapsmøte. Vil vi f.eks få de 65.000 kronene som er bevilget fra fylkesmannen? Er det mulig å benytte offentlig transport istedet for å leie båt, spør Torgnes.

I tillegg vil de to partitoppene selv bidra fra egen partikasse for at elevene skal komme seg på tur.

- Vi vil redusere vårt valgkampbudsjett med 5000 kroner og bidra inn til tur til Bønå, og vi håper at også de andre partiene vil gjøre det samme, sier Hanssen.

- Vi vil også  melde inn til FAU-ene om å bidra. Det kan være til å bidra med å redusere utgiftene, høre om foreldre som kan være med. Vi inviterer rett og slett til en dugnad, og vi oppfordrer også næringslivet til å gi bidrag, sier Torgnes.

Hvor mye penger som behøves har ikke ordfører eller varaordfører oversikt over ennå.

- Det er snakk om en bruttokostnad på et par hundre tusen kroner, sier Torgnes, som understreker at han ikke er ute etter å slå politisk mynt på initiativet til spleiselag.

- Rådmannen har et stramt opplegg for å gjennoføre innsparinger, og det må vi ha respekt for. Det er derfor vi har valgt et opplegg som ikke skal belaste kommuneøkonomien, sier Torgnes.

De to politkerne kan ikke love en tilsvarende dugnad for neste års elever.

- Nei, men vi håper jo at vi skal få til et tilfredsstillende leirskoleopplegg til da. Men vi kommer nok ikke til å gjøre det på denne måten igjen, sier Torgnes.