Den tidligere Helgelendingen-redaktøren har fått seg ny jobb, han er blitt redaksjonssjef i kommunikasjonsavdelingen til Den katolske kirke.  Det har skapt debatt, skriver Vårt Land.

Professor og katolikk Bernt Torvild ­Oftestad går hardt ut mot ansettelsen på Facebook. Han mener brønnøyværingen ikke burde fått jobben, fordi han angivelig har vært engasjert i homobevegelsen.

"Hvorfor skal folk med engasjement i homokulturen som bekjemper vår tro og lære, settes inn i toppstillinger i kirkens kommunikasjon?", skriver han.

Hans Rossiné, leder for kommunikasjonsavdelingen i Oslo katolske bispedømme, sier at Stocke-Nicolaisen ikke er ansatt på bakgrunn av tro eller engasjement, men på grunn av faglige kvalifikasjoner.

- Vi spør ikke om folks legning, men om deres faglige kompetanse og motivasjon for jobben. I tillegg gjør vi en referansesjekk, sier Rossiné til avisen, som samtidig understreker at alle som skal jobbe i kommunikasjonsavdelingen "må være lojale overfor Den katolske kirkes oppdrag, verdier og læresetninger».

Petter Stocke-Nicolaisen ønsket ikke å kommentere saken overfor Vårt Land.