Det opplyser Helgelendingen i en pressemelding.

– Det har vært en krevende tid med store omstillinger for Mediehuset Helgelendingen. Nå skal nye ledere med ny energi ta tak i de utfordringene som ligger foran bedriften. Det er jeg glad for, sier Petter T. Stocke-Nicolaisen.

Fra overskudd til underskudd

Mediehuset med hovedkontor i Mosjøen og satellitkontorer i Sandnessjøen og Brønnøysund har vært gjennom en periode med store omveltninger. Navn og design er skiftet, antall årsverk i organisasjonen er betydelig redusert og resultatene har dalt.

– Vi har utført flere store og nødvendige endringer. Det har skapt reaksjoner, men samtidig vært med på å legge grunnlaget for en drift som tar hensyn til reduserte inntekter, sier avtroppende sjefredaktør og administrerende direktør Petter T. Stocke-Nicolaisen.

Tall fra Brønnøysundregistrene viser at resultat før skatt i 2012 var på 4,7 millioner kroner. I 2013 var dette redusert til 2,7 millioner, og i fjor hadde Helgelendingen et underskudd på 1,8 millioner kroner.

Stocke-Nicolaisen tror imidlertid at Helgelendingen vil lykkes i framtiden.

- Mediehuset har dyktige journalister, selgere og ledere, samt et viktig samfunnsoppdrag som uttrykkes godt i avisens motto: ”Vi bryr oss om helgelendingene!”. Jeg har tro på at mediehuset vil lykkes med å nå ut til lesere og annonsører på en stadig bedre måte, sier Stocke-Nicolaisen.

Ny jobb i konsernet

Stocke-Nicolaisen sa opp sin stilling tidligere i uken, og skal tiltre en prosjektstilling sentralt i Amedia, konsernet som eier Mediehuset Helgelendingen. Han er for tiden sykemeldt på grunn av benbrudd.

– Jeg er ferdig med mitt oppdrag i Helgelendingen, og gleder meg til å ta tak i nye oppgaver. Jeg ønsker mine kolleger i Helgelendingen lykke til, sier Stocke-Nicolaisen.

Bjarne Holgersen, styreleder i Mediehuset Helgelendingen, takker Stocke-Nicolaisen for samarbeidet:

– Det har vært en krevende tid for Helgelendingen. Jeg vil takke Petter for innsatsen og ønsker ham lykke til med nye utfordringer, sier Holgersen.

Samtidig med at Stocke-Nicolaisen takker for seg, har også nyhetsredaktør Christina Gulbrandsen sagt opp sin stilling.

­– Også Gulbrandsen har stått på for at utviklingen i Helgelendingen skulle bli best mulig, og vi takker henne for iherdig innsats.

Ny redaktør

Debattleder Rune Pedersen er konstituert som ny sjefredaktør i Helgelendingen. Salgssjef Roy Lasse Leknes konstitueres som administrerende direktør.

– Rune er en erfaren journalist og medieleder, og var også konstituert i månedene før Stocke-Nicolaisen tiltrådte. Mediehuset vil være i gode hender inntil vi har ansatt ny eneleder, forsikrer styreleder Holgersen.