Mandag er dagen hvor Fylkestinget i Sogn og Fjordane skal avgjøre om Fjord1 skal selges til konkurrenten Torghatten.

Sogn og Fjordane fylkeskommune har utredet salg av sin 59 prosent-eierandel av selskapet. Fylkesrådmannen har anbefalt det, og det er laget utkast til avtale. Den innebærer at halvparten av aksjene i F1 Holding selges til Torghatten med en gang, mens Torghatten får opsjon på å kjøpe den resterende halvparten tidligst 1. januar 2017. Alt dersom Konkurransetilsynet godkjenner det.

NRK Sogn og Fjordane skriver at partiene i fylkestinget i kveld snakker med hverandre for å komme fram til en enighet i saken - men at ingenting så langt tyder på at det er oppnådd noe flertall.

Ifølge fylkessenderen er Sogn og Fjordanes fylkesordfører Jenny Følling fra Senterpartiet og hennes gruppe for et salg til Torghatten. De har støtte fra KrF og deler av Høyre. De andre partiene er ifølge NRK mer usikre på hva de vil stemme i saken, og mye tyder på at saken utsettes til neste fylkestingsmøte 8. desember.

Per Sævik, som eier 41 prosent av aksjene i Fjord1 gjennom sitt selskap Havilafjord, varsler uansett rettssak om hvem som skal få eie Fjord1. Han mener at Havilafjord har forkjøpsrett til Sogn og Fjordane fylkeskommunes aksjer.

– Vi har varslet at vi er innstilt på å la retten avgjøre dette. Det vil jo som kjent kunne ta lang tid på grunn av at vi kanskje må gjennom alle tre rettsinstansene, sier han til NRK Sogn og Fjordane.

Havila-gruppen kjøpte i 2011 aksjene som Møre og Romsdal fylkeskommune hadde i Fjord1.