Torghatten ASA er pekt ut som en mulig kjøper av konkurrenten Fjord1, dersom Sogn og Fjordane fylkeskommune vil selge seg ut. I dag skal fylkesutvalget i Sogn og Fjordane diskutere saken, og ifølge Firda signaliserer fylkesutvalgsmedlem Bjørn Hollevik (H) at han først vil ha avklart om shippingmilliardæren Per Sævik og hans selskap Havilafjord, som eier 41 prosent av Fjord1-aksjene, har forkjøpsrett.

Fylkesordfører Jenny Følling (Sp) i Sogn og Fjordane sier til Firda at man må få vurdert hva som ligger i den foreslåtte salgsmåten for aksjene.

I løpet av møtet har Fjord1-ledelsen også fått si sin mening, og styreleder Reidar Sandal og administrerende direktør Dagfinn Neteland sier til NRK Sogn og Fjordane at de har savnet å få komme til orde i saken. De to ønsker ikke at selskapet skal selges til Torghatten.

- Vi ønsker å være med på valget framover, vi har et ønske om å videreutvikle Fjord1 som et frittstående selskap, og ikke bli solgt til en konkurrent. Vi har klokkertro på selskapet. Vi har dokumentert at vi har kraft, og vi er det ledende selskapet. Den posisjonen har vi lyst til å utvikle videre, sier Neteland.

Mandag ettermiddag var møtet slutt, etter fem og en halv time. Fylkesutvalget i Sogn og Fjordane valgte å utsette saken. Fylkespolitikerne vll vite mer om den eventuelle forkjøpsretten til Sævik og Havilafjord.

- Vi ønsker alle sider av forkjøpsretten vurdert av en uhildet instans, sier fylkesordfører Jenny Følling ifølge Sogn Avis.